sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Lentsikat & Dusty-kakkua


Ystäväni poika täytti 4-vuotta ja hän toivoi Lentsikat-leffasta tuttua Dusty-kakkua. Ensin meinasin toteuttaa kuvan kakun päälle perinteiseen tapaan, mutta torstai-iltana aloin hyvikseni sokerimassasta muovailemaan lentsikkaa. Lisäsin massaan CMC-jauhetta, joka auttoi todella paljon massan muotoilussa. Tuo jauhe nimittäin poistaa massasta ylimääräistä kosteutta, tekee siitä helpommin muotoiltavaa, itse koriste kuivuu nopeammin ja siitä tulee kestävämpi. No, ei siitä ihan "look a like" -tullut, mutta tarpeeksi lähelle. Oliver ainakin oli ollut sitä mieltä ja se riittää!

Kakussa oli täytteenä raikas sitruunamousse ja pinta sekä muut koristeet tein myös Renshawn sokerimassasta, joka toimii ylivertaisen hyvin minun käsissäni. Nimilaatan reunat maalasin hopeiseksi uudella Click&Twist-siveltimellä, joka on melkoisen kätevä pieneen työskentelyyn.
 

Paljon Onnea Oliverille!

1 kommentti:

  1. Ihana kakku! Käytit koristeluun tota renshawn massa, niin millainen riittosuus siinä mahtaa olla? Paljonko meni kakun " päällystämiseen " tuota sinistä massaa?

    VastaaPoista