torstai 28. marraskuuta 2013

Hedelmien ja kasvisten muotoilukurssi


Olin jokunen aika sitten serkkuni kanssa hedelmien muotoilukurssilla. Olen muutamia kertoja miettinyt kurssille menoa, mutta aina se on syystä tai toisesta jäänyt. Nyt se sopi aikatauluihin ja ilmoittautuminenkin muistettiin tehdä.

Kurssille piti jokaisen viedä kaksi punaista omenaa, kaksi porkkanaa, lanttu ja puolikas vesimeloni. Opettajalta saimme ostaa muotoiluveitsen.

Yhdestä omenasta teimme joutsenen ja toisesta kauniin kierteen, joka voisi koristaa vaikka salaattipöytää. Porkkanoista teimme "käpyjä". Se vasta koukuttavaa olikin. Lantusta teimme kahdella eri tavalla lehtiä. Lanttu oli niin vaaleanvärinen ettei lehdet oikeuksiinsa päässeet, mutta minä ehdin kokeilla lehden tekoa kesäkurpitsan palaan ja se näytti heti hauskemmalta. Jatkossa on siis voileipäkakkuihin odotettavissa upeita lehtiä...

Lopuksi kaiversimme puolikkaat vesimelonit kauniiksi kukkasiksi käpy-tekniikalla. Se ei ole laisinkaan niin vaikeaa kuin luulin. Toki välineet ja tekniikka pitää olla kunnossa. Taisin löytää uuden harrastuksen. Kaiverrettuja hedelmiä ja vihanneksia on nyt tullut kyllä tehtyä ja taidan koristaa joulupöydän antimetkin.
 

1 kommentti:

  1. Tutun näköisiä tekeleitä. Itse olen käynyt nuo Sarin vetämät 3 kurssia, tykkäsin myös ihan hirveästi. Mukavaa näpertämistä :)

    VastaaPoista