sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Pöllökakku ja lihavoileipäkakku


Pieni Venla täytti 1 vuotta ja hänelle toivottiin pöllöaiheista kakkua sekä voileipäkakkua. Pöllökakusta tuli tällä kertaa tällainen hempeän sävyinen. Kakun reunalla vilistää siilejä.


Kakussa oli täytteenä mansikkamousse. Kakku on kuorrutettu sokerimassasta ja samalla olen tehnyt koristeetkin. 

Voileipäkakku on minun perinteisellä reseptillä tehty. Koristeetkin ovat tuttuja, muutama kaiverrettu lehti tuli tehtyä.


Lihavoileipäkakku 
n.30henkilölle

24 viipaletta vuokaleipää (ruis)
n.14 viipaletta grahampaahtoleipää
3-4dl lihalientä

1.täyte
400g italiansalaattia

2.täyte
450g maksamakkaraa
3 kuutioitua herkkukurkkua
3rkl ranskankermaa

3.täyte
300g kinkkukuutioita (leikkeleestä)
nippu persiljaa
3rkl ranskankermaa

koristeluun
n.600g tuorejuustoa (yrtti)
kinkkua
metvurstia
kurkkua, tomaattia, persiljaa

Valmista täytteet. Kuutio kinkku, silpu persilja ja sekoita ranskankerman kanssa massaksi. Murskaa haarukalla maksamakkara pieneksi, kuutio herkkukurkut ja sekoita ranskankerman kanssa massaksi.

Levitä tuorekelmua tarjoilualustan päälle reilusti. Asettele 12 ruisleipäviipaletta suorakaiteen muotoon tuorekelmujen keskelle. Kostuta lihaliemellä ja laita 1.täyte ensimmäiseen väliin. Laita seuraavaksi paahtoleipäviipaleet (n.7), kostuta ja levitä 2.täyte. Laita taas 12 ruisleipäviipaletta kakkuun, kostuta ja levitä 3.täyte. Lopuksi lisää viimeiset paahtoleipäviipaleet, kostuta ne ja käännä ylimääräiset tuorekelmun siivut kakun päälle. Näin saat kakun pakattua tiiviisti jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.
 
Poista tarjoilupäivän aamuna tuorekelmu ja kumoa voileipäkakku tarjoilualustalle. Kuorruta tuorejuustolla ja koristele persiljasilpulla, kurkulla, tomaatilla, kinkulla ja metvurstilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti