lauantai 28. joulukuuta 2013

Lusikkaleivät ja joulua 2013Lusikkaleivät ovat melko perinteisiä keksejä suomalaisissa juhlissa. Meillä ne eivät ole koskaan kuuluneet juhliin eikä jouluun. Hyviä ne kuitenkin ovat ja nytpä täksi jouluksi tuli sellaisia tehtyä. Reseptejä tähän herkkuun löytyy varmaan yhtä monta kuin tekijääkin. Itse otin muutamasta eri reseptistä vinkkejä. 

Lusikkaleivät
 n. 30kpl

200g voita
1½dl hienoa sokeria
3tl vaniljasokeria
4½dl vehnäjauhoja
1tl soodaa

väliin vadelmamarmeladia

Mittaa voi kattilaan ja sulata se. Anna voisulan kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja sekoita sokerit sen joukkoon. Anna jäähtyä noin 20 minuuttia. Yhdistä jauhot ja sooda. Sekoita ne voiseokseen ja kääntele taikina tasaiseksi. Ota syväpesäisellä pikkulusikalla taikinaa, muotoile tasaiseksi ja aseta leivinpaperin päälle pellille. Paista puolikkaita 175 asteessa noin 10-14 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sivele toiseen puolikkaaseen marmeladia ja paina toinen puolisko siihen kiinni. Pyörittele hienossa sokerissa.


Tässä muutamia fiiliskuvia joulustamme. Joulupöytä valmistumassa maanläheisin sävyin.


Tein joulupöytään kukka-asetelmat hyasinteista ja jäkälästä, jota keräsimme talteen jo aiemmin syksyllä.


Buffet-pöytä odottelee herkkujaan...Pientä leikkiä kameralla pukkia odotellessa. Ketkäs sieltä kurkistaa?Ja löysihän se pukki tänäkin vuonna perille. Kaikki olivat olleet erittäin kilttejä, koska lahjoja tuli säkkikaupalla. Nyt on joulu ohi, kohta siivottu tontut takaisin piiloihinsa ja ollaan valmiita ottamaan vastaan uusi vuosi!


1 kommentti: