lauantai 23. maaliskuuta 2013

Tipu popsit



Tipu cookiepopsit

1 pötkö kaurakeksejä
2rkl tuorejuustoa esim. ananas
tilkka ananasmehua
1pss keltaisia Candy meltsejä
n.50g valkoista sokerimassaa
oranssia pastaväriä
mustia helmiä 
Wiltonin foliovuokia

Murskaa keksit kulhossa tasaiseksi seokseksi. Lisää tuorejuusto, mehu tilkka ja sekoita massaksi. Pyörittele 12 saman kokoista palloa ja laita ne hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. 
Valmista sillä aikaa nokat värjäämällä palanen valkoista massaa oransiksi pastavärillä. 
Kaulitse oranssi massa levyksi ja leikkaa siitä salmiakkiruudun muotoinen pieni pala. 
Taita pala puoliksi niin saat nokan tipulle. 
Valmista munankuoret lopusta valkoisesta massasta muutamalle tipulle. Kaulitse valkoinen massa levyksi ja muotoile siitä suorakaiteen muotoinen pala, korkeus noin 2cm. Leikkaa palan toiseen pitkään reunaan sahalaita ja pätki noin 5cm paloiksi, 2-4kpl. Kokeile ensin, että sopivat cookiepallon ympärille. Aseta muutamat munankuoret foliovuokiin odottamaan keksipalloa.

 Sulata keltaiset candy melts napit ja kasta pallot yksitellen sulaan massaan. Aseta ne samantien varovasti foliovuokiin ja koristele mustilla helmillä (silmät) sekä sokerimassanokilla. Laita pallot jääkaappiin kovettumaan noin 30 minuutiksi.
Laita tarjolle kananmunakennoihin.
 

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Vierailu keväisellä Pajutallilla


Kevätaurinko sai taas liikkeelle hamuamaan jotain pientä kivaa kotia koristamaan. Mikä olikaan parempi paikka kuin Koiramäen Pajutalli, jossa oli kevättä saapunut runsain mitoin.

Pajutalli on meiltä vain muutaman kilometrin päässä ja siellä tulee säännölisin väliajoin käytyä. Varsinkin kesällä alue on erilaisine kohteineen varsin viehättävä. Ehdoton vierailuajankohta on myös joulu.


Pajutallilla on Kanila, jossa viihtyy pupujen lisäksi pari possuakin.


Pupuset lämmittivät toisiaan somassa kasassa, possut sen sijaan röhkivät äänekkäästi vieraat tervetulleiksi. Melkoisen hulppea oli possuilla valonlähde; kattokruunu. Possut ovat mainioita ja useaan otteeseen olemme saaneet myyjiltä kuulla niiden tempauksista. Viimeksi muutama päivä sitten ne olivat päässeet karkuun huoneestaan ja ehtineet tehdä talonsa eteisessä tihutöitä ennen kiinnijäämistään.


Pajutallilla on lisäksi useampia ulkorakennuksia, joista löytyy mm. Tallipuoti. Siellä on hurjat määrät erilaisia pajusta ja muista oksista tehtyjä koristeita.

 
Tilalla on myös kaunis päärakennus, jossa sijaitsee varsinainen sydän; upea tunnelmainen sisustuskauppa kahviloineen. He ovat oivallisesti onnistuneet saamaan juuri sopivan tunnelman tämän kaltaiseen sisustusshoppailuun. Tosin aika ajoin häiritsee lentokonemelu, joka on varsin äänekäs.

 


 


Kauniita esineitä oli paljon. Voikun olisi kotona tilaa kaikelle...



Tämä iso seinäkello jäi mielen päälle. Se niin sopisi olohuoneeseemme.


Tämä iso tipu sen sijaan pääsi kotiin saakka. Tipulla on korkeutta lähes 30cm eli ei ehkä rairuohoon sopiva.


Kotiapäin lähdettäessä bongasimme vielä Elannon lihavarastonkin pihapiiristä :)


On kyllä tutustumisen arvoinen paikka, suosittelen koko perheelle.

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Banaanipassionhedelmä-kakku


Banaanipassionhedelmä-kakku

125g pehmeää voita
200g sokeria
3 kananmunaa
2tl vanilja-aromia
150g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1dl banaanijogurttia
2 banaania soseutettuna

kuorrute:
300g tomusokeria
125g voita
3 ison passionhedelmän hedelmälihat

Vatkaa voi, sokeri ja vanilja-aromi kuohkeaksi. Lisää kananmunat, jauhot, jogurtti ja banaanisose. Kaada voideltuun vuokaan, halk. noin 24cm ja paista 170 asteessa noin 40-45 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä.
Puolita passionhedelmät ja siivilöi niiden hedelmäliha teräslankasiivilän läpi. Vatkaa tomusokeri, voi ja hedelmäliha kermaiseksi seokseksi. Kuorruta kakku seoksella ja koristele muutamalla passionhedelmän siemenellä.
 


 
Ihastuin kauniisiin kulhoihin eräässä sisustuskaupassa ja pakkohan ne oli saada omaa keittiötä ja leivontahetkiä ilahduttamaan.


Haimme parisen viikkoa sitten koivunoksia maljakkoon sisälle ja nyt niissä komeilee kauniit pikkulehdet.


sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Minecraft-kakku


Ystäväni poika, Niilo, täytti 10 vuotta ja hän toivoi juhliinsa Minecraft-kakun. Tuo Minecraft-peli tuntuu olevan supersuosittu tällä hetkellä ainakin 7-12 vuotiaiden keskuudessa. Hetken aikaa pyörittelin eri vaihtoehtoja, mutta päädyin tekemään blockin, jollaisia pelissä rikotaan hakuilla. Toiveena oli saada kakkuun myös joitain hahmoja. Omien poikieni avustuksella syntyi "Creeperit", jotka koristavat kakun etureunaa. Myös Niilo-teksti piti ehdottomasti kuulemma tehdä palasista.

Kakku oli mehevä suklaakakku, jonka täytteenä oli suklaa- ja mansikkamousset. Pinnassa oli suklaakermaa sekä tavallista vihreäksi värjättyä kermaa, jonka pursotin ruohotyllalla.

Toivottavasti kakku oli mieluinen ja maistui.

Paljon Onnea Niilo 10v!

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Banoffee-piiras


Perheemme suosikki leivonnainen on lähes ällönmakea banoffee. Sitä ei tarvitse kovin iso palasta syödä, kun makean himo on jo tyydytetty. Hyvä niin! Nyt leivoin banoffeen piiraan muotoon.

Banoffee-piiras

200g Digestive-keksejä
100g voita

½prk karamellisoitua maitoa
2dl vispikermaa
½dl sokeria
1 banaani
kaakaojauhetta

Murskaa keksit ja sekoita keksimuruun sulatettu voi. Painele irtopohjaiseen vuokaan. Voit halutessasi paistaa pohjaa 150 asteessa noin 10 minuuttia tai kovettaa pohjan jääkaapissa noin 30 minuuttia. Jos paistat pohjaa uunissa, käytä paistokuulia tai herneitä.
Anna pohjan jäähtyä.
Kaada pohjalle valmiiksi karamellisoitu maito (kinuski) ja vatkaa kerma sokerin kanssa löysäksi vaahdoksi. Laita kermavaahto kinuskin päälle ja viipaloidut banaanin siivut. Koristele kaakaojauheella.



Kondensoitua maitoa saa tosiaankin kätevästi myös valmiiksi keitettynä. Itse en jaksa purkkia alkaa keittelemään...

Rippikakku


Kristoffer pääsi tänään ripille ja sain kunnian tehdä hänen juhliinsa kakun. Toiveena oli sinivalkoinen kakku, pikkukukkia ja hopeinen risti.

Kakussa oli täytteenä vanilja- ja mansikkamousset. Pinta sekä koristeet olivat sokerimassaa.
 

lauantai 2. maaliskuuta 2013

Maatilan eläimiä-kakku


Ystäväni tyttö täytti 2v. ja hänen kakkuaan koristamaan tein maatilan eläimiä. Eläimet muotoilin melko nopeasti illan hämärässä sokerimassasta, joten ensimmäisiksi eläimiksi nämä ova ihan ok. Toki nyt tekisin muutaman vaiheen toisin, näinhän sitä oppii. Pojat tykkäsivät kuitenkin kovasti ja vakuuttivat niiden olevan lähellä totuutta...

Kakussa oli täytteenä mansikkamousse ja pinnan kuorrutin valkoisella sokerimassalla. Kaikki muut koristeet paitsi pienet tipuset aidalla ovat sokerimassaa. Se vaan taipuu kätösissäni parhaiten ja kuivuu kiitettävän nopeasti.

Toivottavasti kakku maistui ja pieni sankari oli tyytyväinen.