sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Banoffee-piiras


Perheemme suosikki leivonnainen on lähes ällönmakea banoffee. Sitä ei tarvitse kovin iso palasta syödä, kun makean himo on jo tyydytetty. Hyvä niin! Nyt leivoin banoffeen piiraan muotoon.

Banoffee-piiras

200g Digestive-keksejä
100g voita

½prk karamellisoitua maitoa
2dl vispikermaa
½dl sokeria
1 banaani
kaakaojauhetta

Murskaa keksit ja sekoita keksimuruun sulatettu voi. Painele irtopohjaiseen vuokaan. Voit halutessasi paistaa pohjaa 150 asteessa noin 10 minuuttia tai kovettaa pohjan jääkaapissa noin 30 minuuttia. Jos paistat pohjaa uunissa, käytä paistokuulia tai herneitä.
Anna pohjan jäähtyä.
Kaada pohjalle valmiiksi karamellisoitu maito (kinuski) ja vatkaa kerma sokerin kanssa löysäksi vaahdoksi. Laita kermavaahto kinuskin päälle ja viipaloidut banaanin siivut. Koristele kaakaojauheella.



Kondensoitua maitoa saa tosiaankin kätevästi myös valmiiksi keitettynä. Itse en jaksa purkkia alkaa keittelemään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti