keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Matkailua Lontoossa vol.3 vanhat tavaratalot ja jouluosastot


Lontoon reissulla kävimme läpi kolme vanhinta ja upeinta tavaratalo. Aloitimme legendasta, Harrods:sta. Tavaratalo sijaitsee Knightsbridgessä, jonne tietenkin päästiin tubella kätevästi.


Harrods on perustettu jo 1830-luvulla ja tämä nykyinen rakennus on valmistunut 1900-luvun alussa. Iltaisin se on upean näköinen jo ulkoakin päin.


Se mikä meitä näihin tavarataloihin eniten houkutteli, oli niiden kuuluisat jouluosastot.

Tämä ihanuus koristaa tänä vuonna MINUN kuustani :)Koristeita oli oikeasti miljoona erilaista, ihan mitä muotoa ja väriä tahansa.

Jokaisessa tavaratalossa oli isoja joulukuusia ja takka joululahjoineen. Melkoinen klisee, mutta kyllä toimi. Joulumusiikki tietenkin toi fiiliksen mitä parhaimmaksi.Harrods oli näkemisen arvoinen, mutta kuitenkin pieni pettymys. Ulkoa päin talo oli mahtava, mutta sisältä oli mielestäni karsittu liikaa vanhaa pois. Toki emme kiertäneet koko taloa osasto osastolta ja jouluosasto teki kyllä vaikutuksen. Eli kyllä siellä kannattaa käydä, jos Lontoossa vierailee.

Sitten suuntasimmekin Libertyyn. Se sijaitsee Regent Streetillä ja on myös saanut alkunsa 1800-luvulla. Upea talo!Ihan mielettömän hieno tavaratalo sisältäkin. Ihanan vanhaa! Tämä alla oleva kuva ei ole minun ottamani, mutta siitä saatte vähän käsitystä millainen tunnelma siellä on.


Jo jouluosastolle...

Sielläkin riitti joulukoristetta joka lähtöön. Vähän oli osasto Harrodsia pienempi, mutta tunnelma oli mielestäni parempi. Ihastuttava!

Näiden suklaakolikoiden halkaisija oli 10cm.

Viimeinen tavaratalo oli Fortnum & Mason, todellinen luksus kauppa, jolla on historiaa 1700-luvulta lähtien. Tämän rinnalla Stocka kalpenee mitättömäksi pikku puljuksi.Jouluosasto oli vanhoillisen upea ja hintataso taivaissa.Tämän valkoisilla koristeilla täytetyn tekokuusen olisi voinut ostaa vaivaisella 2700 punnalla. Enpä ostanut tuliaisena vaikka joulusta tykkäänkin.

Nämä lasivitriinissä olleet koristeet sai käsiinsä vain myyjän kanssa. Yksi koriste maksoi saman verran kuin Ikeassa puoli osastoa... Käsintehtyjä tietenkin eli toisaalta hinnan ehkä ymmärtää.Valkoinen joulu on mun juttu!

Tämä oli upea vanha tavaratalo ja vieläkin upeimpine yksityiskohtineen. Kuvan portaikko oli upea ja natisi jokaisella askeleella. WC:ssä käyntikin hehkui luksusta..Mielettömän hieno oli Fortnum & Mason ja mainio yksityiskohta oli myyjien pukeutumiskoodi. Miehillä oli hienot frakit päällä ja ovimieheltä löytyi silinterihattukin.

Kaikki kiva loppuu aikanaan ja niin Lontoon matkakin. Paddingtonin aseman ja yhden geokätkön kautta junalla lentoasemalle ja kotiin.
Sydän kuitenkin jäi Lontooseen. Sinne joskus ehdottomasti uudestaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti