lauantai 14. marraskuuta 2015

Matkailua Lontoossa vol.1


Lähdimme käymään työmatkalla Terhin kanssa Lontoossa lokakuun alussa. Kakku- ja leivontamessut sinne meidät houkutteli, mutta otimme myös muutaman päivän ekstraa ihan Lontoota varten. Minä olin toista kertaa Englannissa ja ensimmäistä kertaa Lontoossa. Se kaupunki kyllä vei sydämeni!


Ihan ensimmäisenä hyppäsimme Hop on, Hop off-kiertoajelubussin kyytiin. Koska Lontoo on niin suuri ja täynnä nähtävää, tämä oli oiva ratkaisu nähdä edes ohi mennen iso osa kuuluisimmista nähtävyyksistä. Minulla kamera kävi suuntaan jos toiseenkin. Kolmen päivän aikana tuli otettua lähes 1000 valokuvaa, joissa melkein 200:ssa oli Big Ben mukana :)

Lontoo on ihana sekoitus uutta ja vanhaa. Pidän kyllä itse enemmän tuosta vanhasta puolesta ja ikäväkseni näin kyllä varsin paljon työmaita, joissa vanhaa purettiin ja uutta, modernimpaa tulee tilalle. Onneksi sinne tänne oli jätetty tämän kaltaisia vanhoja pubeja ja taloja.


Niinkuin ensimmäiselläkin kerralla, menimme pubiin syömään ja kyllä perinteinen fish&chips -annos oli otettava vaikka en kalasta niin välitäkään. Oli kyllä hyvää!


Lontoon Underground on kyllä hienosti suunniteltu. Liikuimme joka paikkaan tuubien avulla. Tulipahan käytettyä julkista liikennettä parin päivän sisällä enemmän kuin varmaan 15 vuoteen. Ja saatiin kyllä kokea Lontoon työmatkaruuhkakin. Siellä tuubissa oltiin kuin sillit suolassa, hyvä että ovet menivät kiinni.


Yksi "pakollinen" käyntikohde oli London Eye. Emme olleet ostaneet lippuja etukäteen, mutta ei onneksi tarvinnut kovin kauaa jonotella vaan pääsimme jostain syystä jonon ohi suoraan laitteeseen. Kunnon vip-kohtelua.
Upeat oli kyllä näkymät korkealta.


Ihmettelimme jo vähän alhaalla, tuohon kuplaan mennessä, kun viereiseen kuplaan meni vain kolme henkilöä ja heillä oli piknik-kori mukanaan. Mysteeri ratkesi, kun tuo kupla oli pyörän korkeimmalla kohdalla. Kosinta! Olipa hauska ja romanttinen hetki. Kaikki iloitsivat viereisissä kuplissa ja kuvasivat tapahtumaa.Lontoossa on varmasti miljoona kauppaa, joissa olisi voinut vierailla. Meillä oli vain muutama listalla: vanhat tavaratalot, Hamleysin lelukauppa sekä Farlows-kalastuskauppa. Terhi on käynyt Lontoossa useasti, joten minä sain valita vierailukohteet.


Hamleys on sijaitsee suositulla ostoskadulla Regent Street:llä ja on yksi maailman suurimmista lelukaupoista. Lelukauppa on yli 250 vuotta vanha ja leluja täynnä 5 kerroksen verran.


Lelukauppa avataan joka päivä samalla tavalla. Tyttö ja nalle tulevat ulos, he valitsevat odottavasta asiakaslaumasta pikkulapsen, jolle annetaan vahan aikainen soittokello. Sitten yhdessä lasketaan kymmenestä nollaan ja soitetaan kelloa tasan klo 9.00 kun kauppa aukeaa.


Kerrokset on jaettu hiukan teemojen mukaan. Ylimmässä kerroksessa meitä tervehti legoista rakennetut kuningasperheen jäsenet. Melko hienot!Lelukaupassa valmistetaan myös itse karkkeja. Yksi kerros tuoksuikin ihanan makealta.
Hamleysiltä tarttui kyllä muutama tuliainen kotiin.

Noiden kolmen päivän aikana kävelimme kyllä loputtomasti kilometrejä. Ristiin rastiin, sinne tänne. Onneksi oli hyvät kengät jalassa. Farlows -kalastustarvikekauppa on perustettu 1840. Voin hyvin kuvitella, että aikoinaan sieltä on lordit hakeneet perhokalastustarvikkeensa. No niitähän minäkin sieltä miehelleni lähdin etsimään ja tuliaiset löytyivät.Välillä täytyi pysähtyä "kahville" ja leivoksille. Olipa luksusta!
Mä niin rakastan punaisia busseja ja vanhoja puhelinkoppeja.

Ihana Lontoo. Ei voi muuta sanoa.

Seuraavaksi tuleekin postaus itse messuista ja sitten vielä Lontoon tavaratalojen jouluosastoista. Eli Stay tuned!

1 kommentti:

  1. Lontoo on ihana. Tykkäsin myös kovasti, kun taannoin ekan kerran kävin siellä. Hirmuisen paljon vaan jäi näkemättä, pitäisi melkein asua että siellä ehtisi kunnolla kaupunkiin perehtyä. Miinusta täytyy kyllä sanoa kalleudesta.. rahaa meni yllätävän paljon vaikka juuri mtn emme edes ostaneet. :o Ihania reissukuvia sulla. :)

    VastaaPoista