sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Uuden vuoden valmistelujaPidän valokuvaamisesta ja olen jo muutamana vuotena yrittänyt ottaa uuden vuoden ilotulituksista kuvia, huonolla menestyksellä. Viime vuonna otin varmaan 200 kuvaa, joista hyvät kuvat oli laskettavissa yhden käden sormilla. En tosiaankaan etukäteen tutkaillut kameran asetuksia vaan kokeilin siinä samalla. 

No nyt olen asiaa hiukan tutkinut ja samalla kiinnostuin myös ns. valojuovien kuvauksesta tai siis siitä miten niitä ylipäätään saa kuvattua. Tähtisädetikut ovat todella kauniita ja niidenkin täydellinen vangitseminen kuvaan on ollut haasteellista. Eilen illalla kamera lauloi ja tässä muutama tulos:Ei se sitten lopulta ollutkaan vaikeaa. Kaikki riippuu vaan asetuksista ja maltista/taidosta pitää nappi pohjassa.

Minulla oli tällaiset säädöt kamerassa manuaalikuvaustilassa tietenkin
ISO100, F13, BULB (valotusaika)
ja lisäksi tarvitsee jalustan ettei kamera liiku.

Sitten vaan tähtisädetikku palamaan, tarkennus ja paina laukaisin pohjaan samalla liikuttaen tikkua halutussa kuviossa. Laukaisinta ei kannata pitää pohjassa kuin korkeintaan pari sekuntia, koska muuten kuva ylivalottuu kirkkaasta tähtisäteestä eikä kuvassa näy mitään muuta.
Eli kaiken A&O on laukaisimen painaminen ja pohjassa pitäminen.
  

Taustalle viritin pari hopeista oviverhoa (Confetin myymälöistä), jotka antavatkin kuville kivan lisäkimalteen. Täytyy yrittää ottaa lapsista hauskoja uuden vuoden kuvia tuota taustaa vasten. En malta odottaa uuden vuoden aattoa..

Toinen "intohimoni" on kuvien yhdistäminen/leikkaaminen. En itse pidä käsitellyistä kuvista ja yritänkin viimeiseen asti välttää kuvien käsittelyn. Arvostan oikeita kuvia, siinä tulee esille kuvaajan taito nimenomaan valokuvaamiseen eikä kuvien käsittelyyn. Mutta siis kuvilla leikkiminen on eri asia ja itse olen vasta nyt päässyt leikkimään Photoshopilla. Voi juku mitä nuo layerit antavatkin tehdä...

Jättikokoiset foliopallot yhdistettynä


Nämä ovat tosiaankin aloittelevan harrastelijan juttuja, mutta itse olen ihan "pähkinänä". 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti