tiistai 16. joulukuuta 2014

Joulufiilis lentoon?


Jouluun on enää viikko ja ulkona ei ainakaan joulufiilikseen pääse. Toisaalta olen sitä mieltä, että joulufiilis tulee jokaisen sisältä eikä sitä tarvitsisi erikoisemmin etsiskellä. Niin tai näin itse olen jo useampana vuotena hakenut joulufiilistä asiasta jos toisestakin. Vaikka itsellä on kolme pientä lasta, ei tuo lapsen uskokaan tuo omaan mieleen sitä ihanaa joulun tuntua, jonka on lapsena itse kokenut.

Vuosi vuodelta alan enemmän inhoamaan väkinäisten lahjojen ostoa ja sitä älytöntä tavarahössötystä. En kuitenkaan allekirjoita täysin lahjatonta joulua, e-hei, mutta jotain tolkkua täytyisi olla määrässä ja laadussa. 

Olen aina ollut, uskon kyllä vieläkin olevani, jouluihminen ja siksi ihmetyttääkin tällainen "synkistely" itsessäni. Pysähdyin hetkeksi ja ihan oikeasti mietin millaisesta joulusta nauttisin. Melko nopeasti se hahmottui mieleen ja sai hymyn huulille.

 Unelmieni jouluun kuuluisi vain lähin perhe (kuten nytkin), mutta joulua vietettäisiin kaupungin sijasta suuressa puutalossa siellä jossain missä ei ole katuvaloja, ei aura-autoja, ei 24/7 auki olevia kauppoja eikä nettiyhteyttä. Kyllä, luit oikein -EI nettiyhteyttä!
Ja minä en todellakaan asu missään Suomen cityssä nytkään.
 Jouluaatto alkaisi ihanassa rauhallisuudessa lumitöitä tehden. Jokaisen pitäisi pakosti tehdä jotakin oikeasti hyödyllistä, että saataisiin jouluruoka pöytään, olisi se sitten veden kantoa kaivosta, puiden pilkkomista tai kerman vatkaamista käsin.
Jouluruoka olisi itsetehtyä ja puhdasta ruokaa.
Joulupukki tai tonttu toisi muutaman hyvällä maulla valitun, kestävän lahjan jokaiselle.
Aattoilta huipentuisi puusaunan löylyihin ja revontulien katseluun hiljaisuudessa.


Aivan, tuo olisi unelmieni joulu. Mutta minähän rakastan hälinää, ihmisiä, ääniä ja seuraa sekä juhlia? Miksi huomaan kaipaavani kauas hiljaisuuteen? Ehkä joulu merkitsee itselle rauhallisuutta vaikken uskonnollinen olekaan. Hyvinhän minulla asiat ovat, on todella paljon asioita, joista voin olla älyttömän kiitollinen. Ehkä tämä oma pohdiskelu vain kertoo, että arjen kiire ja työn paljous ovat hiukan rasittaneet. Joululoman irtiotto tulee siis enemmän kuin tarpeeseen.

Ja on tässä koettu tunnelmallisiakin hetkiä.
Olin viime viikonloppuna Tuomaan markkinoilla Helsingissä ja kaunis tunnelma siellä oli kaikkine valoineen. Kaiken kruunasi joulumusiikki, joka kuului Tuomiokirkosta.


Tuomaan markkinoiden karuselli


Joulun suosituin mies


Stockan upea valaistus hehkui Joulumaailman kojuilla.Nyt vain muutaman päivän kova rutistus ja sitten saa luvan kanssa nauttia joulusta loman kera. Kotona onkin kukat omiaan tunnelman luomisessa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti