lauantai 4. lokakuuta 2014

Puolukka-mascarpone piirakka


Puolukka-marcarpone piirakka

pohja:
125g margariinia tai voita
1 1/2 dl muscovadosokeria
1 kananmuna
2dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1tl leivinjauhetta

täyte:
1prk (250g) mascarponejuustoa
1prk (250g) maitorahkaa
2 kananmunaa
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
400g puolukoita (pakaste)

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen ja lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina piirakkavuoan (halk. 26-30cm) vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin hetkeksi.

Sekoita mascarpone, rahka, munat ja sokerit keskenään. Lisää joukkoon vielä pakastepuolukat. Kaada seos taikinan päälle.

Paista 175 asteessa noin 50-55 minuuttia.
Anna jäähtyä kunnolla, nauti kylmänä.

Syksyn saavuttua illat pimenevät ja on ihanaa laitella kynttilöitä sekä valosarjoja loistamaan.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti