tiistai 7. lokakuuta 2014

Pienelle prinsessalle kakku


Minulta pyydettiin pienelle tytölle prinsessa-aiheista kakkua. Kyseessä on kuulemma varsinainen poikatyttö ja nyt toiveena oli ensimmäistä kertaa prinsessa-aiheiset juhlat kakkuineen. Ainoastaan pinkki väri oli määritelty toiveissa tarkasti, muut sain itse päättää. Tuo osoittautuikin melko haastavaksi. Kun on selkeät raamit, tietää mitä tekee. Mutta kun annetaan "vapaat kädet" tulee vaikeuksia. Maailma on täynnä kivoja juttuja, joten mites niistä nyt sitten päättämään...

Hyvin nopeasti päädyin tiaran tekoon. Pidän tosi paljon tuon mallisesta tiarasta ja olenkin niitä useampia tehnyt. Tiaran osat muotoillaan vapaasti kukka- ja muotoilumassasta esim. pullon päälle. Koska kyseessä on nopeasti kuivuva massa, saa tiaran kasaan kokonaisuudessaan noin 30 minuutissa. Annoin sen kuitenkin kuivua yön yli ennen sprayllä värjäämistä. Ja yksi tiara jo ehti mennä säpäleiksikin... keittiöstä kuului: "Äiti, rinsessa ruunu meni rikki!"  Jenniliini (pitkäkynsi) oli napannut ihailemansa koristeen ja tiputti sen. Eihän siinä auttanut kuin uutta ryhtyä tekemään.


Kakussa oli täytteenä vadelmamousse ja pinnan kuorrutin sokerimassalla. Alareunan sekä kyljen helminauhat tein vaahtokarkkimassasta Pavonin uuden helminauha-muotin avulla. Tuo massa toimii kuin unelma silikonisissa muoteissa. Rusetteihin käytin tätä muottia.

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti