lauantai 16. helmikuuta 2013

My name is Bond, James Bond


Olemme mieheni kanssa aina olleet Bond-faneja ja katsoneet kaikki leffat useaan kertaan. Ja aina nousee esiin se ikuinen Bond-fanien kysymys on: 
kuka on se oikea James Bond?
Itse olen alkanut leffoja katsomaan, kun Roger Moore komeili Bondina. Sean Connery on kuitenkin aivan mahtavan karismaattinen, eikä hullummalta tuntunut Timothy Dalton tai Pierce Brosnankaan. Daniel Craig on erilainen muttei huono Bond hänkään. Hmmm...vaikeaa päättää. 
Kuka sinusta on oikea Bond?

Nyt ilmestyi perjantaina uusin Bond, Skyfall. Se oli pakko tietenkin hankkia ja katsoa, ensimmäistä kertaa! Mahtava elokuva!! Bond palasi sille tasolle, jolle kuuluukin. Ei liikaa ultramoderneja aseita eikä liian yrmeää ilmettä/olemusta vaan sopivasti huumoria ja pilkettä silmäkulmassa sekä vanhanajan räiskettä. Ei tätä suotta kehuta ehkä kaikkien aikojen parhaimmaksi Bond-elokuvaksi.

Näistä kaikista Bond-fiilisten lopputuloksena syntyi mehevät suklaamuffinit, jotka saivat komeat suklaiset aseet koristeikseen. Tein suklaat jääpalamuotilla. Se toimi todella hyvin.


Suklaamuffinit 12kpl

200g voita
200g sokeria
2tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
4½dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1½dl maitoa
150g tummaa suklaata (talous)

koristelu:
4dl vispikermaa
½dl sokeria

n.150g taloussuklaata 

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Rouhi suklaa karkeaksi ja lisää se lopuksi taikinaan. Jaa 12 paperiseen muffinivuokaan ja paista 180 astetta 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelua.

Valmista suklaa-aseet edellisenä päivänä. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja kaada jääpalamuottiin. Pyyhi varovaisesti ylimääräiset pois. Laita jähmettymään jääkaappiin yön yli.

Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Pursota reikätyllalla iso kieppi kermavaahtoa muffinien päälle ja aseta suklaa-ase koristeeksi.


Täyttä suklaata! 

5 kommenttia:

  1. Hauska idea ja hienoja ovat!

    VastaaPoista
  2. Ihania muffinseja! minun suosikkini näistä Bondeista on Daniel Craig. :)

    VastaaPoista
  3. No vaude mitkä Bönde-muffinssit, hienot!

    VastaaPoista
  4. Vautsi, mite hienoja!! Tuommosista pyssyistä mää tykkään, ite asiasa melekee kaikki maaliman pyssyt pitäs vaihtaa tuommosii :D

    VastaaPoista