torstai 22. marraskuuta 2012

Jouluista fiilistelyä

 
Innostuin kokeilemaan muutamia erilaisia tryffeliohjeita, joita tietenkin piti itse vielä soveltaa omaan makuun. Rakastan kardemummaa ja näistä tryffeleistä tulikin melkein tuoreen pullan makuisia. Koristeeksi sopikin siis raesokeri.
 
Kaneli-kardemummatryffelit n.20kpl
 
1 kanelitanko
2tl kardemummaa
1½dl kuohukermaa
1tl appelsiininkukka-hunajaa (käy tavallinenkin)
200g tummaasuklaata
 
n.175g maitosuklaata kuorruttamiseen
(tähän käy myös Simply melts suklaanapit)
raesokeria koristeluun
 
Murskaa kanelitanko ja laita kattilaan kerman, hunajan ja kardemumman kanssa. Kiehauta ja anna sitten pois levyltä seoksen maustua hetken aikaa (15min.) Hienonna suklaa rouheeksi. Kiehauta maustettu kerma uudelleen ja siivilöi siitä mausteet pois. Kaada suklaarouhe kuumaan kermaan ja sekoita seos tasaiseksi ja kiiltäväksi.
Jäähdytä hetken aikaa huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa (4-5 tuntia).
 
Ota massasta lusikalla palasia ja pyörittele ne nopeasti käsissäsi palloiksi. Sulata suklaa ja kasta tryffelipallot siihen. Asettele konvehtivuokiin ja koristele samantien ennen suklaan kovettumista. Tryffelimassa on ollut kylmässä, joten kuorrutesuklaa jämähtää todella nopeasti. Eli kannattaa valmistaa yksitellen koristuksia myöten.
Säilytä kylmässä.
 
Nämä ovat iiihania!! Sopivat myös kivasti lahjaksi, kun pakkaat ne kauniisiin konvehtirasioihin.
 
 
 Meillä on laitettu hiukan joulua esille, joka viikko jotain uutta kivaa. Myös joulun kattaus on suunniteltu. Tällä kertaa lautasliinarenkaina toimivat Pentikin upeat poro-renkaat.
 
 
Vaikka joulun menu on vielä suunnitteluasteella, on menu-pidike jo valmiiksi hankittu. Melko upea, Riviera Maisonin tuote. Ostin sen Cobellosta. Tuo kauppa on kyllä todella vaarallinen... rahan menoon suhteutettuna.
 
 
Adventtikynttilät ovat vielä hankkimatta, mutta numerot jo löytyvät.
 
 
Meillä taitaa poro-aihe esiintyä joulun ympärillä melko vahvasti. Olemme nimittäin saamassa poronpaistinkin ja se pitäisi osata ensimmäistä kertaa itse valmistaa. On minulle toki luvattu :) hyvät ohjeet. Poro se seikkailee koristetyynyissäkin.
 
 
Mukavaa joulun odotusta kaikille.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti