Meillä vietettiin viime viikolla tuplanimppareita ja kysyin pojalta minkälaista kakkua hän haluaisi. Vastaus oli: " Suklaakakku, suklaamoussella, väliin vadelmahillo, päälle suklaamoussea ja tuoreita vadelmia! Niin ja äiti sen kakun tulee olla TOSI suklainen"
No niin, suklaakakkua siis. Suklaa ja vadelmat kyllä sopivat hyvin yhteen ja kakku oli todella maukas. Makea, mutta maukas.
Suklaakakku
pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1,5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
3rkl kaakaojauhetta
100g tummaa suklaata
50g voita tai margariinia
0,5dl kermaa tai maitoa
1tl vaniljasokeria
100g tummaa suklaata
50g voita tai margariinia
0,5dl kermaa tai maitoa
1tl vaniljasokeria
väliin ja koristeluun
2dl suklaakermaa
vadelmahilloa
tuoreita vadelmia
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sulata voi ja suklaa keskenään. Sekoita myös kuivat aineet valmiiksi keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sula suklaa. Kääntele varovasti mukaan myös kuivat aineet ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun rengasvuokaan (halk. noin 16cm) ja paista noin 35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikun avulla, alenna tarvittaessa lämpötilaa jottei kakun pinta tummu liikaa.
Anna kakkupohjan jäähtyä seuraavaan päivään huoneenlämmössä kuvun alla.
Sulata voi ja suklaa keskenään. Sekoita myös kuivat aineet valmiiksi keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon sula suklaa. Kääntele varovasti mukaan myös kuivat aineet ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun rengasvuokaan (halk. noin 16cm) ja paista noin 35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä tikun avulla, alenna tarvittaessa lämpötilaa jottei kakun pinta tummu liikaa.
Anna kakkupohjan jäähtyä seuraavaan päivään huoneenlämmössä kuvun alla.
Halkaise kakku varovasti kolmeen osaan. Vatkaa suklaakerma vaahdoksi. Sivele kakun pohjiin vadelmahilloa ja levitä päälle suklaakermaa. Kokoa kakku ja kuorruta lopuksi suklaakermalla. Koristele vadelmilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti