maanantai 30. kesäkuuta 2014

Kesämatkailua kotiseudulla Tuusulassa


Kuvasta tulee mieleen jostain syystä Ranskan tai Italian maaseutu, mutta todellisuudessa ollaan etelä-Tuusulassa. Pyöräilemme paljon kesäisin perheen kanssa ja ihan kotikulmiltakin löytyy kauniita ja mielenkiintoisia paikkoja.

Tuusulassa kannattaa käydä tietenkin Rantatiellä, josta löytyy niin suomalaisten taiteilijoiden kuin kirjailijoidenkin pesiä. Lottamuseo on mukava paikka vierailuun ja ihastuttavaa Marin Memories -sisustuskauppaa ei voi ohittaa.

 Krapi sijaitsee Rantatien alkupäässä ja tarjoaa sekä hotellimajoitusta että muutaman hyvän ravintolankin. Kesäisin Krapin ulkoilmateatteri viihdyttää katsojiaan. Me olimme juhannuksena ihailemassa upeaa Krapin kokkoa.Rantaan käveltiin reippaasti goflkentän läpi, joka tuosta Krapin kupeesta löytyy.

 
Jos historia kiinnostaa, kannattaa poiketa Ilmatorjuntamuseolle.
Metsäntutkimuslaitoksen metsät "vaellus"reitteineen Ruotsinkylän alueella ovat todella upeita ja alueella on kiva nuotiopaikkakin. Näitä suosittelen retkeilijöille.
Nämä kaikki sijaitsevat siis etelä-Tuusulassa.
Jokela ja Kellokoski pohjois-Tuusulassa tarjoavat omat mielenkiintoiset paikkansa.

Tuusulanjärven reunamilla on upeita maisemia jylhistä kalliosta aukeisiin peltoihin. Mieli ja silmä lepää, kun saa katsella rauhaisaa maisemaa. Upeat pallomaiset pajut reunustavat järven poukamia.
Sopivan isoja puita ovatkin mm. kiipeilyyn retkitauolla.

Ja Hyrylän padolta löytyi sorsapesuekin yhtenä päivänä.


Kannattaa siis kesälomalla käyttää päivä tai pari ihan oman kotiseudun tutkimiseen. Se on varmasti hauskaa, koko perheen retkeilyä ja edullistakin. Vielä jos sen pystyy pyöräilemällä tai kävelemällä tekemään, se on liikunnallistakin.

Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille! (kyllä niitäkin tulee..)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti