lauantai 18. heinäkuuta 2015

Balleriina-kakku


Tämän balleriina-kakun tein jo toukokuussa. Toiveissa oli balettiaiheinen kakku ja tämä tuli heti mieleen. Balettitossujen teko tosin ei ollutkaan niin helppoa kuin luulin ja niissä opin monta juttua, jotka teen toisin seuraavalla kerralla.

Kakkussa oli muistaakseni mansikkamousse täytteenä ja pinta on vadelmamassaa. Balettitossut tein kukka- ja muotoilumassasta, joten ne kuivuivat nopsasti muotoonsa. Alimman kakun röyhelöt tein pyöreällä muotilla, sen röpelöiselä reunalla ja puristin vain suppuun. Elintarvikeliiman avulla palat tarttuivat hyvin massan pintaan ja pysyivät reunassa kiinni. Kun käytti makumassaa, oli kivempi varmasti tuota syödäkin.

Kakun alin kerros oli 20cm ja ylempi 16cm.
Vadelmamassaa tarvitset kuorrutukseen 1kg:n ja röyhelöihin menee vielä noin 250g.
Kakussa kannattaa käyttää kakkualustaa sekä pylväitä.
Kakusta riittää 25-30 hengelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti