sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Vadelmaporejuomaa vai vadelmasimaa?


Vappu on parin viikon kuluttua ja simat on korkea aika laittaa tulille. Perinteisen siman tein jo eilen ja tänään oli vuoro kokeilla jotain uutta. Bongasin usealtakin bloggarilta vadelmasiman reseptin ja kaikilla se oli samantyylinen. Tosin ei tässä voi vadelmasimasta puhua vaan pikemminkin vadelmaporejuomasta.

Vadelmaporejuomaa n.2l

2l vettä
200g pakastevadelmia
250g sokeria
pienen pieni pala hiivaa (½ herneen kokoinen pala)

Kaada vadelmat kiehuvaan veteen. Ota kattila liedeltä ja kaada joukkoon sokeri. Sekoita niin, että sokeri liukenee. Anna nesteen jäähtyä alle 40 asteiseksi ja lisää hiiva. Jätä neste yöksi huoneenlämpöön käymään.
Pullota seuraavana päivänä siivilän läpi (lisää 1-2tl sokeria pulloon ennen juomaa), jotta saat kaiken vadelman lihan pois. Siirrä pullot jääkaappiin. Ne ovat valmiit juotaviksi parin päivän kuluttua.

Hyvältä juoma maistui vaikka ei ihan valmis vielä ollutkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti