torstai 9. elokuuta 2012

Kasvisvoileipäkakku


Herkullinen kasvisvoileipäkakku n.10hlö:lle

12 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
n.2dl kasvislientä

täyte 1:
100g salaattijuustokuutioita
1 punainen paprika
100g creme fraichea
50g afrikan paprika tuorejuustoa
n.100g aurinkokuivattuja tomaatteja
mustapippuria

täyte 2:
n.25cm kurkkua
100g creme fraichea
50g maustamatonta tuorejuustoa

kuorrutukseen:
n.400g ruohosipuli tuorejuustoa

koristeluun:
n.75g salaattijuustokuutioita
herneenversoja
minitomaatteja
oliiveja
kurkkua

Valmista täytteet. Hienonna juustosalaattikuutiot veitsellä pienemmiksi paloiksi. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita salaattijuustokuutioiden kanssa. Lisää creme fraiche, tuorejuusto ja mustapippuri rouhaisu. Leikkaa kurkusta 25cm:n pala ja raasta se karkeksi raasteeksi. Laita siivilään valumaan, jotta liika neste saadaan pois. Kun kurkkumassa on valunut tarpeeksi (n.30min.), lisää se creme fraichen ja tuorejuuston joukkoon.
 
Levitä tuorekelmua tarjoilualustan päälle reilusti. Asettele 4 leipäviipaletta neliön muotoon tuorekelmujen keskelle. Kostuta kasvisliemellä ja laita 1.täyte ensimmäiseen väliin. Laita 4 seuraavaa leipäviipaletta, kostuta ja levitä 2.täyte. Laita 4 viimeistä leipäviipaletta kakkuun, kostuta ne ja käännä ylimääräiset tuorekelmun siivut kakun päälle. Näin saat kakun pakattua tiiviisti jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.
 
Poista tarjoilupäivän aamuna tuorekelmu ja kumoa voileipäkakku tarjoilualustalle. Kuorruta tuorejuustolla ja koristele herneenversoilla, salaattijuustokuutioilla, minitomaateilla, oliiveilla sekä kurkulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti