perjantai 11. tammikuuta 2013

Sydänwhoopie-leivokset


Ystävänpäivä lähestyy ja sepäs antaa taas mukavan syyn leipoa kaikkea kivaa. Vuosi kun on vaihtunut, minä ainakin alan jo kovasti haikailemaan kevään ja ennenkaikkea kevät auringon perään. Se saa luonnon taas vihertämään ja kohta onkin sitten KESÄ!

Jenkeistä on taas Suomeenkin rantautunut uusi herkku cupcake eli muffinien jälkeen; whoopiet. Ne ovat taikinaltaan samantyyppisiä leivonnaisia, mutta ne paistetaan litteissä vuoissa ja yhdistetään täytteiden avulla. Nämä suloiset sydänwhoopiet sopivat syntymäpäivistä häihin.

Sydänwhoopiet 
(n.12kpl)
½cup juoksevaa margariinia
1cup sokeria
1 kananmuna
1cups vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1cup vaniljarahkaa
4tl pastaväri, punainen no-taste
täyte:
1prk mascarponejuustoa
½cup tomusokeria
3rkl vadelmamarmeladia
vadelmia
Tämä ohje on hiukan muuteltu resepti, joka löytyy suoraan Whoopievuoan pahvista. Siksi mitat ovat cup:eissa. Wiltonilta löytyy kätevät kuppimitat, joita varmasti tarvitsee jos haluaa leipoa amerikkalaisten reseptien mukaan.
Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vanilja-aromi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita joukkoon rahka ja viimeiseksi punainen väriaine. Taikinasta pitää tulla verenpunainen. Kaada taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa voideltuihin whoopie-vuoan koloihin.


Paista 180 asteessa noin 8-10 minuuttia. Anna hetken aikaa jäähtyä ennen kumoamista. Taikinasta tulee kaksi pellillistä eli yhteensä 12 täytettyä whoopieleivosta.
 

Valmista täyte sekoittamalla mascarponen joukkoon tomusokeri ja marmeladi. Laita seos pursotinpussiin ja pursota täytettä sydänwhoopien reunalle. Laita tyhjään keskustaan muutama vadelma ja nosta toinen sydänwhoopie kanneksi. Täytä kaikki whoopiet ja ripottele tomusokeria vielä pintaan. Voit koristella tuoreilla vadelmilla ja sitruunamelissan lehdillä.
 
 

2 kommenttia:

  1. No siis onpa hienoja, totta tosiaa!! Tämmösiä en oo vielä nähänykkää, nii o korian värisiäki!

    VastaaPoista
  2. aion kokeilla näitä keskimmäisen prinsessamme 4-vuotissyntymäpäiville pääsiäisen jälkeen :) vadelmat aion jättää pois kun ei ole tuoreita suomalaisia saatavilla, ja ehkä korvata täytteen toisenlaisella, vaahtokarkkilevitepohjaisella :) Kiitos ihanasta ohjeesta, ainakin näyttää tavattoman hyvältä!

    VastaaPoista