torstai 31. tammikuuta 2013

Mansikkafudge


En ole liiemmin mitään makeisia tehnyt enkä edes sokerimittaria omista. Ehkä sellainen kuitenkin täytyisi hankkia tulevaisuutta ajatellen.

Kokeilin jo aikaa sitten tehdä fudgea helpomman kautta ja hyvinhän se onnistui. Nyt olen niitä tehnyt jo muutaman kerran. Suussa sulavia näistä kauniista makeisista tulee ja nopeasti ne meidän jääkaapista katoaa.

Mansikkafudge

1tlk kondensoitua maitoa
1prk Marshmallow Fluff mansikkaa
½dl sokeria
55g voita
300g valkosuklaata
1dl kuivattua mansikkarouhetta

Annostele kattilaan neljä ensimmäistä ainetta. Sekoita miedolla lämmöllä kaikki sekaisin. Keitä sitten koko ajan sekoittaen kunnes massasta tulee kinuskimaista. Keittoaika noin 5-8 minuuttia. Voit tehdä pehmeä pallo-testin. Eli tiputa massapisara kylmään veteen. Kun se on muuttuu siellä sormin muotoiltavaksi pehmeäksi kuulaksi, fudgemassa on valmista. Ota kattila liedeltä ja lisää vanilja, mansikka- ja suklaarouhe. Sekoita varovaisesti sekaisin.
Kaada fudgemassa leivinpaperin päälle neliövuokaan ja anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja sitten jääkaapissa vähintään 4 tuntiä, mielellään yön yli.
Poista leivinpaperi ja leikkaa fudge palasiksi. Säilytä kylmässä.

1 kommentti:

  1. Ihanan näköisiä! Mansikkafudge kuulostaa muutenkin hyvältä.:)

    VastaaPoista