torstai 15. elokuuta 2013

Retkellä


Teimme viime viikonloppuna pyöräretken Proffan Pytingille, missä on nuotiopaikka. Lähdimme liikkeelle pyörillä, kun oli niin upea ilma. Matkaa meiltä Proffalle on normiteitä pitkin noin 3 kilometriä. Me valitsimme kuitenkin pienen oikoreitin metsän läpi. Proffa sijaitsee Ruotsinkylän tutkimusmetsien keskellä ja sinne menee upea, helposti kuljettava reitti.


Ilma oli mitä parhain ulkoilulle. Matkalla löytyi makoisia vadelmia.


Metsässä on erilaisia levähdyspaikkoja opastauluineen, joista selviää eri reitit tutkimusmetsissä.

Proffalla on tosiaan kiva nuotiopaikka ja tulethan siihen piti tehdä. Poikaset saivat veistää puukoillaan nuotiolastuja ja Jenniliini leikki vaeltajaa syöden samalla lähipusikon viimeiset mustikat sekä puoliraa'at puolukat..Vaikka lumoavia liekkejä olisikin jaksanut hiillokseen asti katsella, pojat tutkivat lähimetsää Jenni ja minä perässä. Läheltä löytyikin upea hevoskastanja, jota emme ole aiemmin bonganneet.


Tutkittava puu oli saanut tikkaat runkoaan vasten ja esikoinen oli kärppänä puussa. Nuo tikkaat vaan eivät olleet lainkaan kiinni ja yhtä kärppänä poikanen lensi puusta alas. Onneksi ei tullut naarmuja kummempaa.


Näistä lehdistä aina vaan tulee jotain muuta mieleen kuin kastanja...


Tarkemmin ympäristöä tutkittuamme meillä oli hieno kasa kastanjoita. Kuoret olivat yllättävän piikkisiä. Kastanjoiden vieno tuoksu herätti mieliteon paahdettuihin kastanjoihin. Olen niitä viimeksi syönyt vuosia, vuosia sitten vanhassa Jugoslaviassa, jossa niitä paahdettiin ja myytiin katukioskeissa. Näitä täytyy ehdottomasti kokeilla!


Hiilloskin oli tutkimusten jälkeen riittävä makkaranpaistolle. Koska kuulumme kaikki kärsimättömiin ihmisiin, toimii 5 henkiselle perheelle parhaiten halsteri makkaranpaistossa. Erittäin kätevä!

Proffalla on muuten kätkökin... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti