sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Retki Aulangolle Metsäkylän navetalle


Pitkään on mielessä ollut visiitti Metsäkylän Navetalle ja tänään se vihdoin toteutui. Lähdimme matkaan aamupäivästä, jotta olimme perillä heti 12:sta. Ennakko-odotuksina oli alpakoiden näkeminen ja vanhojen lautojen metsästys.


Kauppa sijaitsee vanhalla kartanoalueella ja pihapiiri olikin täynnä toinen toistaan kauniimpia vanhoja taloja.


Alueella on talot/tilat jaettu kivasti ympäriinsä. Ensiksi menimme navetalle, jonka yläkerrasta löytyi ikkunanpoka jos toinenkin.


Navetan alakerrasta löytyi kaikkea pientä kivaa: lukkoja, nauloja, ruuveja, lamppuja, kylttejä, maitotonkkia, vaakoja, heloja ym. 
 

Löytyi sieltä kisumisukin lämmittelemästä.


Seuraavaksi suuntasimme kohti ulkovajoja tarkoituksena etsiä sitä vanhaa lautaa. No sitä olisi tarjolla ollut runsaastikin, mutta aikaa valintaan ja omatoimiseen sahailuun ei ollut. Lapset riensivät jo kohti alpakoita, joten perään vaan. Upeita heinäseipäitä olisi ollut myös tarjolla 4e/kpl hintaan.

Melko suloisia nuo alpakat olivat. Uteliaita otuksia, jotka nopeasti kerääntyivät aidan vierelle kun ihailijoita tulvi paikalle.

Viimeiseksi päätimme mennä kahvila Leivintupaan maistelemaan kuuluisaa pannukakkua. Tarjolla oli niin makeaa kuin suolaistakin versiota.Enpä ole tainnut näin hyvää pannukakkua milloinkaan syödä. Tarjolla oli omena- ja mansikkahilloa kermavaahdon kera. Kaiken lisukkeen sai itse annostella. Hauska tuo idea paistaa pannukakku suoraan tarjoilulautasessa!


Suolainen pannukakku sai päälleen kinkkusuikaleita ja juustoa sekä ripauksen mustapippuria. Olipas hyvää, pizzamaista muttei kuitenkaan pizzaa.

Kokonaisuudessaan Metsäkylän Navetta oli upea paikka, joka on kesällä varmaan vieläkin upeampi luonnon luodessa vehreyttä. Vanhoja tavaroita oli ihastuttava tutkia ja vaikka tällä kertaa matkaan ei tarttunut mitään ajatuksia/tuunausideoita syntyi useita. Onneksi ei matka Navetalle ole mahdottoman pitkä, joten varmasti tulemme kesällä uudestaan.
 
Kahvihetken ja herkuttelun jälkeen suuntasimme kohti Aulangon näkötornia, jonka bongasimme tulomatkalla. Torni sijaitsee Aulangon puistometsässä.USKOMATON maisema! 
Alueella on useita kävelyreittejä, erilaisia vanhoja paviljonkeja, joutsenlampi, graniittilinna ja ennen kaikkea upeaa luontoa maisemineen. Miten ihmeessä en ole ikinä aiemmin täällä käynyt? Ihan taatusti tullaan kesällä alueelle uudestaan.

Todella onnistunut päiväretki Hämeenlinnan kupeeseen. 
Kyllä sielu sai ravintoa näistä uskomattomista maisemista. 

2 kommenttia:

  1. Kiitos tosi kiva postaus ja ihania kuvia :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos tästä postauksesta, nyt tiedänkin mihin suunnata jonain kauniina kevätsunnuntaina! :)

    VastaaPoista