lauantai 27. heinäkuuta 2013

Päivä Tykkimäellä


Kesäloman toinen "huvipuisto" retki kohdistui Kouvolan Tykkimäkeen. Emme ole siellä aiemmin käyneet, joten odotusarvot olivat olemattomat. Rannekkeet olivat kohtuuhintaiset, 29e s-kortilla ja aluemaksu 5e (jos ei osta ranneketta).

Matka ei onneksi ollut kovin pitkä, vajaat 150 kilometriä ja se taittui mukavasti muutamassa tunnissa muutaman kätkösen kautta. Perillä huomasimme huvipuiston sijaitsevan lähes keskellä metsää mikä oli mukava yllätys. 

Jonotimme lippuja reilut puoli tuntia eikä asiaa auttanut, kun henkilökunta tuli ilmoittamaan vartin odottelun jälkeen maksukorttilaitteen epäkunnosta. Onneksi meillä oli käteistä mukana, muutamalla muulla jonottaneella ei ollut...

Noh, sisään päästyämme tutkailimme hetken laite- ym. valikoimaa ja päätimme edetä järjestyksessä huvipuiston laidalta toiselle. Pojat pitivät paikasta kovasti. Tuntuikin, että siellä oli tarjolla 8-10 vuotiaille enemmän tekemistä kuin esim. Linnanmäellä tai Särkänniemessä. Ns. hurjia laitteita oli vain muutamia, joten poikaset saivat viilettää laitteesta toiseen. Pilvisenä päivänä ei ollut väkeäkään tungokseen asti.

Suurimman vaikutuksen poikasiin teki eläimet, joita sai oikeasti silitelläkin eikä vain aidan takaa silmäillä sekä törmäilyautot (yllätys). Perheen kuopus mieltyi eniten liukumäkeen ja vauvakeinuun. Ne onneksi löytyivät alueelta myös. Täytyy myös antaa kehuja Kusti-cafeelle, kun ystävällisesti antoivat kahveihin tarkoitettua maitoa nokkamukiin veloituksetta.
Positiivinen kokemus Tykkimäestä ja varmasti menemme ensi kesänä uudestaan.

Mainitsinkin jo matkahuvistamme eli kätköilystä. Niitä löytyi vajaat 10kpl upeista paikoista mm. Pentikin tehtaanmyymälän läheltä. Sieltä löytyi myös piiitkät portaat sekä upeat maisemat Kymijokeen. 
Toinen purkilla ja toinen mustikassa.

2 kommenttia:

 1. Pitääpä meidänkin perheen kokeilla Tykkimäkeä! Kuullosti mukavalta paikalta! :)
  Onko teillä kätköilyyn tarkoitettu "GPS" laite? Olisin itsekin kiinnostunut aloittamaan kätköilyn. Meillä oli työpaikan tyky-päivillä kätköilyä.
  - Sanni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkimäki oli kiva paikka, suosittelen menemään!

   Kätköily on superkivaa ja mikä parasta sitä voi harrastaa yksiin tai yhdessä jokaisena vuodenaikana. Meillä kaikki kätköilevät enemmän tai vähemmän innostuneena ;)
   Meillä on gps-laite, tosin hiukan vanhempaa mallia, mutta se palvelee ihan hyvin. Nykyään kylläkin suurimmaksi osaksi kätköilemme älypuhelimen avulla. Niihin kun saa ladattua geocaching-sovelluksen ja se toimii loistavasti näyttäen sijainnit melkein metrilleen. Suosittelen sitäkin kokeilemaan :)

   Poista