perjantai 17. toukokuuta 2013

Maailman paras raparperipiirakka!





Maailman paras raparperipiirakka (minun makuuni)

4dl piimää
3dl sokeria
2dl juoksevaa margariinia
6,5dl vehnäjauhoja
1rkl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2tl kardemummaa

päälle:
8-10 raparperin vartta pilkottuna
1,5dl sokeria
2tl kardemummaa

Leikkaa pestyt raparperin varret pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Lisää niiden joukkoon sokeri ja kardemumma. Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään tasaiseksi. Kaada pellille leivinpaperin päälle. Kaada raparperipalojen joukkoon tullut neste pois ja ripottele palat taikinan päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 20-30 minuuttia. Anna hiukan jäähtyä, nauti joko pelkästään tai vaniljakastikkeen kera.


Onneksi raparperikausi on aluillaan ja tästä herkusta saadaan nauttia vielä pitkään!

2 kommenttia:

  1. Moi, kuullostaa hyvälle :) onko ohje siis pellilliselle vai tuollaiseen pyöreään vuokaan ninkuin kuvassasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kysymys. Enpä ollut sitä tuohon merkinnytkään. Resepti on pellilliseen, puolitin sen ja tein piirasvuokaan.

      Poista