perjantai 10. toukokuuta 2013

Parvekepuutarha


Meillä on aina kasvatettu parvekkeella jotakin syötävää ja niin kasvaa tänäkin kesänä. Löysin hauskoja ideoita yrttipuutarhan toteuttamiseksi. Taidan toteuttaa tuon ensimmäisen, nuo sinkkisaavit päällekkäin. Se ei kovin paljoa tilaa vaadi ja luulen tuon toimivan hyvin. Yrteksi ajattelin valita basilikaa, oreganoa, persiljaa, sitruunamelissan, ruohosipulin ja salaatti sopii myös tuohon settiin.

Tänä kesänä yritämme kasvattaa perunoitakin. Ostin ison saavin, paljon multaa ja perunatkin ovat itämässä. Kohta ne pitääkin istuttaa, jotta saataisiin juhannukseksi oman maan, uusia perunoita.
 

Hyvä idätysalusta on kananmunakenno. Siellä ne pienet idut jo näkyvät.

Perinteiseen tapaan iso amppelitomaatti kuuluu parvekepuutarhaamme, se onkin jo tilattu. Myös paprika/chili on tarkoituksena kasvattaa. Lapset haluavat myös mansikan, joten tottahan sellainen on sitten hankittava. 
Hiukan eksoottisempiakin vaihtoehtoja olen miettinyt kuten maissi, vesimeloni tai kurpitsat. Parvekkeemme on niin kuuma, että siellä menestyy kaikki kunhan saavat tarpeeksi vettä.

Raparperiä en parvekkeelle saa, mutta onneksi sitä kasvaa iso puska äitini pihalla. Sieltä sitä kesän herkkua on jo kasvamassa.


Nyt vain siis hihat heilumaan ja puutarhaa perustamaan.

1 kommentti:

  1. Mites satokausi onnistui? Itse kokeilen ensimmäistä kertaa parvekepuutarhurointia, kaikki mahdolliset aloittelijan virheet tuli tehtyä. Siksi en malttaisi odotella jo tulevaa kevättä...

    VastaaPoista