lauantai 30. maaliskuuta 2013

Appelsiiniperhonen


Vietimme Jonnen nimppareita eilen perjantaina ja pöytä oli katettu pääsiäisen sävyin; keltaista, valkoista ja vihreää. Tarjolla oli suklaa-mansikka Minecraft-kakkua, kolmioleipiä, kinkkutomaattipiirakkaa, mini sitruunamuffinit lemon curd-täytteellä, appelsiininen kahvikakku ja paljon erilaisia nameja.
 

Appelsiininen kahvikakku

300g voita
2,5dl sokeria
4 kananmunaa
6dl vehnäjauhoja
2,5tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
½ appelsiinin mehu
½dl appelsiinijogurttia
½dl Cointreau-likööriä

Raasta pesty appelsiininkuori ja puserra mehu talteen.
Vaahdota pehmeä voi ja margariini. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasta vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten seokseen. Lisää myös mehu, jogurtti sekä likööri. Jos et likööriä halua käyttää, lisää mehu sen verran enemmän taikinaan.
Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada perhoskahvikakkuvuokaan, joka on voideltu hyvin. Paista 180 asteessa noin 40-50 minuuttia. Kostuta kuuma kakku heti uunista tultuaan ½ appelsiinin mehulla. Näin saat kahvikakusta herkullisen mehevän.
Anna seistä vuoassaan vähintään 15 minuuttia ennen kumoamista.
 

Hmm..mahtavat raaka-aineet.
 

Kauniit aurinkoiset päivät ovat taas houkutelleet ulkoilemaan urakalla. Tänään kävin kahden nuorimmaiseni kanssa geoilemassa lähikunnassa ja otinpa kameran tällä kertaa mukaan ikuistamaan hauskoja kätköilyhetkiä.
Nytkin reilu vuoden ikäinen tyttönen aiheutti isolle veljelleen harmaita hiuksia äidin käännellessä kiviä. Kaikki etsityt kätköt löytyivät ja upeat maisemat auringon kera piirtyivät niin kameraan kuin mieleenkin. 
Ei millään malttaisi odottaa kesää...
 

1 kommentti:

  1. Muotokakut ovat hauskoja.
    Minulla on eri kokoisia pupuja....nyt en langennut uusiin, vaikka olivat puoleenhintaan.

    VastaaPoista