tiistai 23. kesäkuuta 2015

Converse tennarikakku


Tein tämän tennarikakun jo toukokuun lopulla. Blogin päivitys vaan etenee hitaasti..

Ystäväni tyttö täytti vuosia ja oli toivonut Converse tennarikakkua. Hän kysyi josko tekisin sellaisen. Piti miettiä hetki ennenkuin uskalsin luvata sen tekeväni. 3D kakut ovat aina melko haastavia. Mutta joskus on otettava härkää sarvista!

Leivoin ihan tavallisen 10cm korkean kakkupohjan, jonka täytin normaalisti vuokaan ja hyydytin yön yli. Sitten leikkasin vapaalla kädellä piirtämäni tennarin sabluunat paperista ja niiden mukaan muotoilin kakun tuohon muotoonsa. Samoja sabluunoita käytin apuna kun leikkasin sokerimassasta palasia kuorrutusta varten.

Kakun pintaan sivelin kermavaahtoa. Voikreemi olisi ollut ehkä parempi vaihtoehto jämäkkyytensä vuoksi.

Ensin peitin tennarin jalan aukon valkoisella. Seuraavaksi laitoin turkoosin läppäosan ja sitten molemmat sivupalat, jotka kannattaa tosiaan tehdä kahdesta palasta. Tennarin takaosan saa siistiksi lisäämällä sinne kaistaleen kuten oikeassakin kengässä on.
Kengän kärki oli seuraavassa vuorossa ja sitten "kumipohja".

Kengännauhojen renkaat tein kahdella eri kokoisella pyöreällä tyllalla. Ne syntyivät todella näppärästi. Renkaat tein kukka- ja muotoilumassasta. Samoin kuin itse nauhatkin.
Tennarin viimeistelyyn tarvitsee ehdottomasti tikki-työvälineen. Sillä on helppo rullata kuviot kengän pintaan.

Converse-logon piirsin elintarviketusseilla syötävään paperiin. Sen toki voi tehdä ohueksi kaulittuun sokerimassalevyynkin.

Kokonaisuudessaan kakun koristeluun meni kolmisen tuntia -huhhuh. Mutta hauska tuo projekti oli, tosin seuraavalla kerralla tekisin muutaman jutun toisin. Oppia ikä kaikki!

1 kommentti: