torstai 5. helmikuuta 2015

Salibandyn pelipaita -kakku


Ystäväni poika pelaa oman poikani kanssa samassa joukkueessa ja heiltä tuli toive synttärikakuksi pelipaita-kakku. 

Kakun pinta on kuorrutettu Satin ice-massalla, joka kerta toisensa jälkeen jää Renshaw:n sokerimassan varjoon. Olen nyt kovasti yrittänyt antaa tuolle Satin ice:lle mahdollisuuden loistaa, mutta turhaan. Vastedes minun hyppysissäni on vain Renshaw:n massoja. Ei tuo huonoa ole missään tapauksessa, mutta jos johonkin tottuu niin...

Blackbirdsien logon tulostin syötävälle vohvelille. Tällä kertaa siis logon tekeminen oli helppoa.

Pallo on myös täysin syötävä. Sen tein Renshaw:n valkoisesta kukka- ja muotoilumassasta. Otin pojilta pari uusimpaa säbäpalloa, pesin ne hyvin ja käytin kuivatusalustana.
Kaulin massan ohueksi levyksi, leikkasin halkaisijaltaan noin 8cm pyöräen palan irti ja muotoilin sen pallon päälle. Painelin kevyesti palloon, joten pallon reiät tulivat kevyesti näkyviin. Otin sitten isolla reikätyllalla nuo reikäkohdat auki. Lopuksi painelin pienellä pallopää-muotoilutyövälineellä puolikkaan täyteen pieniä kuoppia, jotta pinta näyttäisi aidommalta.
Tein toisen samanlaisen puolikkaan kuivumaan ja annoin niiden kuivua noin 20 minuuttia ennen kasaamista. 
Tuo kasaaminen eli puoliskojen yhdistäminen kannattaa tehdä melko pikaisesti, koska massa kuivuu nopeasti ja sitten ei enää pysty puoliskon reunoja muotoilemaan. Eli elintarvikeliimaa vaan reunoihin ja puolikkaat kiinni.
Laitoin pallon kuivumaan lasiin.1 kommentti: