torstai 20. marraskuuta 2014

Frozen -synttärit vol.2


Jennin synttäreillä oli tarjolla myös macaronseja. Näistä onkin tullut herkku, joita teen aina ja vain näin marraskuun alussa. Näissä macaronseissa oli täytteenä mascarpone-piparimousse. Olipa hyviä..

Macarons

145g mantelijauhetta
250g tomusokeria
75g sokeria
140g valkuaista (n.4:n munan valkuaiset)
pastaväriä

Mascarpone-piparimousse

250g mascarponea
200g piparirahkaa
2tl vaniljasokeria

Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset kulhossa keskenään. Kaada pursotinpussiin ja laita jääkaappiin.

Valmistelu: siivilöi mantelijauhe ja tomusokeri yhteen. Valmistele pellit,aseta leivinpaperit ja laita pursotinpussi valmiiksi. Käytä pussissa pyöreää tyllaa.

Valmistus: Vaahdota sokeri ja valkuaiset jäykäksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet kerralla, pastaväri halutessasi ja hiero massa nuolijalla tasaiseksi niin että rakenteesta tulee nauhamainen, kun valutat sitä nuolijasta kulhoon. Annostele massa pursotinpussiin ja pursota noin 3cm kiekkoja leivinpaperille. Kun käytät apuna macarons-settiä, saat varmasti samankokoiset puoliskot.
Anna kuorien kuivua huoneenlämmössä niin että ovat kosketuskuivia n.45-60min. Paista 145 asteessa noin 10-12 minuuttia. Anna paistettujen kuorien jäähtyä ennen varovaista irroittelua paperista. Jos kuoret eivät lähde irti, ne ovat jääneet raaoiksi.
Macarons-kuoren tulee olla rapea pinnaltaan, mutta sitkeän tahmea sisältä.

Valitse jäähtyneistä kuorista samankokoiset ja pursota toisella puoliskolle moussea. Laita toinen puolisko kanneksi ja täytä näin kaikki kuoret. Tuon täytteen kanssa macaronsit alkavat pehmentyä, joten ne kannattaa täyttää vasta tarjoilupäivän aamuna.


Tarjolla oli siis herkkua jos minkälaista, mutta piti pöytään saada nämä porkkanatkin. Ne kun niin sopivat teemaan..


Pipareista leivottiin 3:sia muotin avulla. Koristelin ne royal icing:lla ja lopuksi ripottelin koristejauhetta pintaan.

Herkullinen kardemummakahvikakku kelpasi myös hyvin kahvivieraille. Tein kahvikakun tällä silikonivuoalla.

Murokakku

400g voita tai margariinia
3dl sokeria
5 kananmunaa
3tl vaniljasokeria
3rkl kardemummaa
4tl leivinjauhetta
3dl perunajauhoja
3dl vehnäjauhoja

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen taikinaan. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 185 asteessa noin 50 minuuttia.
Anna kypsän kakun jäähtyä vuoassaan vähintään tunnin verran ennen kumoamista.
Koristele lumijauheella ja lumihiutaleilla.

1 kommentti: