lauantai 25. lokakuuta 2014

Viini, ruoka ja hyvä elämä -tapahtumaWant some?
Heti alkoi tekemään mieli.. Proseccoa!

Kävin ystäväni Terhin kanssa torstaina Viini, ruoka ja hyvä elämä-tapahtumassa. Terhi oli saanut tapahtumaan bloggaajapassin, mutta minä lähdin mukaan tavallisena talliaisena. Kamera tuli kuitenkin mukaan napattua ja muutama kuvakin räpsäistyä, joten tässä vähän fiiliksiä/kuvia tapahtumasta.


Tapahtumassa oli ilmeisemmin italialainen teema, sillä tuon saapasmaan herkkuja oli edustettuna melkoinen määrä oliiveista, parmesaanin sekä parmankinkun kautta pizzaan ja makeisiin herkkuihin.
Valkosipuli missä muodossa tahansa on herkkuani, mutta mieheni ei siitä välitä eikä luonnollisesti pidä sivuvaikutuksena tulevasta hajusta. Olen joskus aiemmin lukenut karhunlaukka-yrtistä, mutta nyt tapahtumassa sain sitä maistaa ja ihastuin! Se maistuu aivan valkosipulilta, mutta siitä ei kuulemma tuota "ikävää" sivuvaikutusta tule vaikka vetäisi pussillisen. Tokihan tuollainen ihanuus lähti mukaani. 


Vinkiksi antoivat kivan idean vaikka joululahjaksi: karhunlaukkaa laitetaan 1-2 tl hyvään öljyyn (oliiviöljy), annetaan maustua reilu viikko ja maukas valkosipuliarominen öljy on valmis.


Oli tapahtumassa muidenkin maiden herkkuja edustettuna mm. saksalaiset Pretzelit. Mmmm..maistuvia! Eritoten itse pidin pretzel-pohjaan tehdystä pizzapatongista, jota tuli maistettua jo kesällä Keravan kansainvälisillä markkinoilla. Ehkä kolmannes tapahtumassa olleista näytteilleasettajista tulikin tutuksi jo tuolta Keravalta.


 Vaahtovohvelit olivat uusi tuttavuus. Siinä oli melkoisesti kokoa "pusulle". Lapset pitivät, minä en erityisemmin. Liian makeita omaan makuun.


 Tapahtumassa oli myös edustettuina mm. Riedelin ihanat lasit ja Le Creusetin kauniit tuotteet. Nämä ihanat minipadat (halkaisija noin 5cm) olivat kyllä ylisöpöjä. Harmi ettei niillä ole mitään oikeaa käyttöä. 
Sen sijaan joskus vielä kaapistani tulee löytymään iso tuollainen!


XL Corkin hauskat jakkarat sekä shampanjapöytä olivat esillä Decanterin osastolla. Erikoiset ja todella hauskat, mutta hintavat.
Viinipuolella emme muutakuin piipahtaneet. Tällä kertaa maistelu sai jäädä väliin vaikka tarjolla olisi ollut vaikka ja mitä.


Olisiko tässä ideaa omiin 40v.juhliin??

Kaiken kaikkiaan itse pidin tapahtumasta. Maistaa sai paljon erilaista. Näytteilleasettajia olisi voinut olla enemmän ja ehkä jotain uutta (en tiedä mitä), mutta kaiken kaikkiaan hyvä tapahtuma!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti