lauantai 18. tammikuuta 2014

Kinkkufeta-piirakka


Eilen vietimme miehen nimppareita ja kun samalla päivälle osui työn leivontapäivä, ei mitään erikoista tullut sitten erikseen kahvipöytään leivottua. Söimme leivontapäivän antimia, jotka liittyivät tulevaan ystävänpäivään. Niistä myöhemmin löytyy reseptejä ja kuvia täältä.

Suolaiset piirakat kuuluvat aina juhliemme menuuseen ja tälläkin kertaa sellaisen/sellaisia tein. Samalla nimittäin paistoin 4 muutakin piirakkaa poikien salibandyjoukkueen kahvilaa varten. Piirakoihin tuli kinkkufeta sekä tonnikalapaprika-täytteet.

Kinkkufeta-piirakka

pohja:
100g voita/margariinia
n.3dl vehnäjauhoja
1,5rkl kylmää vettä

täyte:
100g kinkkusuikaleita
1dl fetakuutioita
(sipulia)
2dl kolmen sipulin ruokakermaa
2 kananmunaa
1,5dl juustoraastetta
ripaus suolaa ja pippuria
(basilikaa)

Nypi pehmeä voi ja jauhot, sekoita kylmä vesi ja vaivaa taikina tasaiseksi. Painele taikine piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Ripottele päälle kinkkusuikaleet ja feta (ja sipuli). Sekoita kulhossa keskenään kerma, kananmunat, juustoraaste ja mausteet. Paista 225 asteessa noin 20-25 minuuttia.

Meillä valmistellaan esikoisen 10v. synttäreitä. Poika toivoi teemaksi Luau/hawaii-teemaa. Yllättävää, mutta todella kivaa. Voimme mielikuvitusmatkailla etelän lämpöön!
Töistä saan tarvittavat juhlatarvikkeet kuten kutsukortit ja kattaustuotteet. Mutta tällaisia supersöpöjä bambupillejä jouduin muualta tilaamaan.


Juhlista on taas tulossa melkoisen vauhdikkaat, koska kutsuja lähti yli 20 pojan viikarille.
 

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti