sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Murokakku kardemummalla


Kardemummainen murokakku

200g voita
1 ½dl sokeria
3 kananmunaa
2tl vaniljasokeria
3tl kardemummaa
2tl leivinjauhetta
1½dl perunajauhoja
1½dl vehnäjauhoja

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Kääntele massa tasaiseksi. Kaada voideltuun kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan n.30 minuuttia ennen kumoamista.

Paistoin itse kakut Nordic Waren Tupla-kakkuvuoassa ja taikinan tein 1½ kertaisena. NW:n vuoat ovat melko isoja, joten teen taikinan myös isoihin vuokiin 1½ kertaisena.

Jännittävä joulukuu jatkaa kulkuaan ja tänään satoi taas (sataa edelleen) lunta tänne eteläänkin. Aika ihanaa! Lunta saa tulla, se kruunaa tämän joulun odotuksen. Ja lapset ovat ihan sekaisin, taas pikavauhtia pulkat ja stigat esiin!

Meillä on tänä jouluna maanläheiset sävyt joulupyödässä: valkoinen, pellava, juutti, harmaa ja ripaus mustaa. Matkaan on nyt tarttunut erilaisia kauniita nauhoja, joilla voi koristella niin tuolinselkämyksiä kuin lahjojakin.


Varsinkin tuota juuttinauhaa etsin monesta paikasta kunnes Tuusulan Kukkatalosta sen bongasin. Koko rulla maksoi 1,90e, joten se ei ole hinnalla pilattu. Siitä syntyykin isot rusetit tuoleja koristemaan, tähän tyyliin:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti