lauantai 14. syyskuuta 2013

Popcorn-kakku ja synttärit


Meidän keskimmäinen täytti viime viikolla jo 8 vuotta ja tänä vuonna synttärit vietettiin lempiherkun voimin, popcorn-synttärit oli siis järjestettävä.
Hauskat kattaustarvikkeet löytyivät Hollywood-teemasta ja kätevät tarjoiluveneet toimivat todella hyvin pieninä lautasina.

Poikasen toiveena oli saada popcorn-aiheinen täytekakku ja tällaisena sen toteutin. Kakussa oli mangomousse ja reunat kuorrutin sekä koristelin sokerimassalla. Pinnalla oli kermavaahtoa sekä isoja vaahtokarkkeja, jotka leikkasin erikokoisiksi paloiksi.



Tarjolle laitettiin -yllätys- popcornia, suklaapopcornia, vaahtokarkkeja, mehevää omenapiirakkaa, tonnikalawrappeja, kinkkutomaattipiirasta ja suklaamuffineja.



Hauskasti teemaan sopivaa suklaata. Melko lähellä riisisuklaan makua.


Suklaamuffinit leipoi esikoiseni (9,5v), joka on kovin kiinnostunut ruuanlaitosta sekä leivonnasta. Lienee seuratun Junior Chef´n ansiosta. Hienosti hän nämä muffinit valmisti ja huolehti jopa jäljistään. Itse yritin kovasti muualle katsella, kun hän annosteli taikinaa vuokiin muffinipellille. Täytyy yrittää olla puuttumatta pieniin epäkohtiin ja antaa hänen kokeilla.
Muffineissa on koristeena vaniljakreemillä maustettua kermavaahtoa sekä pieniä vaahtokarkkeja.


Tonnikalawrapit syntyvät nopeasti ja helposti. Niihin tarvitsee vain tonnikalaa, majoneesia, rapeaa salaattia ja tortilloja.


Tämä omenapiirakka oli taivaallista. Resepti on sama kuin maailman parhaassa raperperipiirakassa, raparperien tilalle laitoin vain pieniä omenapaloja ja kanelisokeria.


Taas on yhdet synttärit juhlittu ja poikanen vuoden vanhempi. 
Seuraavaksi alankin suunnittelemaan (lue: suunnittelu jo menossa) Jenniliinin 2v. synttäreitä. Niiden "teemaan" sain inspiraation näistä serveteistä...

 

6 kommenttia:

  1. Upeat synttärit, ja hienot tarjoilut !

    VastaaPoista
  2. Ihanat synttärit!!!
    "..oi jospa oisin saanut olla mukana..." :)

    VastaaPoista
  3. Wautsi, mikä idea kakussa! :) Niin komea ilmestys, mutta kuitenkin niin yksinkertainen, että sen jopa voisi osata toteuttaa ;)

    Onko nuo "popcornit" tuossa kakun päällä kerman päällä, vai onko sokerimassaakin alla? Mietin, sulaako vaahtikset pelkän kerman päällä nopeastikin?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Vaahtokarkit ovat pelkän kerman päällä eivätkä sula.

      Poista
  4. Hauska idea! Ja kivat kuvat. ;)

    VastaaPoista
  5. todella ihana idea ja upea blogi jään ehdottomasti seuraamaan :)

    VastaaPoista