sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Kirsikkainen suklaakääretorttu


Kirsikkainen suklaakääretorttu

4 kananmunaa
1½dl sokeria
1½dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
3rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta

täyte:
2dl vispikermaa

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää varovasti käännellen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina pellille leivinpaperille ja paista 225 asteessa noin 7-9 minuuttia.
Kumoa torttulevy samantien uunista otettua toiselle leivinpaperille, jolle olet ripotellut sokeria. Anna levyn jäähtyä täytteen teon ajan.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita puolet hyydykejauheesta ½dl:n vettä ja kaada seos kermavaahtoon. Levitä kirsikkakerma tortun päälle, kääri levy rullalle ja laita jääkaappiin maustumaan noin 30 minuutiksi.

Sulata halutessasi tummaa suklaata ja koristele sillä kääretorttu. Lisää vaaleita, sokerimassasta tehtyjä kukkia (kirsikankukkia) myös koristeeksi.

 
 Keväisin nuo kirsikankukat todella inspiroivat leivonnassa ja olisipa joskus upeaa päästä Japaniin keväästä, jolloin siellä kirsikkapuut ovat täydessä kukassa. Melko upeita maisemia nämä ovat. 
Toistaiseksi täytyy fiilistellä Viherpajan japanilaisessa puutarhassa.

Alkoipa se aurinko lopulta paistaa eteläisessäkin Suomessa, joten nyt on viikonlopun aikana lämpöisestä mollukasta nautiskeltukin. Ulkoiltu ollaan urakalla ja pajunkissat sekä koivunoksat ovat maljakossa odottamassa pääsiäistä.


Olipa ne pupujussitkin lähteneet liikkeelle...


 
 

3 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköinen herkkukääris. Onko noissa hyydykejauheissa "aito" maku vai onko kovin teollinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Mielestäni suurimmassa osassa hyydykejauheita maku on melko aito, itse asiassa yllätyin kuinka hyviä ne ovatkaan. Kirsikka ei yleensä ole suosikkini, mutta täytyy myöntää tämän kirsikkamoussen vieneen sydämeni.

      Poista