sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Kakkumessuilla Englannissa

 

Olin viime viikon loppupuolella Englannissa kakkumessuilla, työmatkalla siis. Matkaan lähdettiin torstaiaamuna, kun oltiin jälkikasvu saatu kouluihin.
 
 
Niin harvoin sitä nykyään lentämään pääsee, että kyllä niitä pilviä oli ihailtava. Ne ovat niin erilaiset ylhäältä päin katsottuna, vai mitä? Ihanan pumpulisia kuitenkin..
 
En ole aiemmin Englannissa käynyt, joten odotusarvot maata kohtaan oli melko korkealla. Odotin kauniita vanhoja rakennuksia, tyypillisiä brittiläisiä ihmisiä, fish&chips ateriaa ja tietenkin niitä kakkumessuja. Vanhoja rakennuksia ei kuitenkaan kovin montaa silmiin osunut (seuraavan kerran täytyy siis Lontooseen lähteä) ja ei niitä kovinkaan montaa tyypillistä brittiäkään silmiin sattunut. Todella paljon sen sijaan muita kansalaisuuksia vastaan tuli.
 
 
Koska ensikertalainen olin, piti tietenkin kuvata muutama klassikko: puhelinkoppi ja kaksikerroksinen bussi. Tässä niistä toinen.
 
 
Messuille mentiin "muutaman" muun ihmisen seurassa. Oli hauska huomata, että kuuluimme joukon nuorimpiin sillä suurin osa messuille tulijoista oli +50v. Selkeästi Englannissa kakkuilua harrastaa hiukan vanhempi väestön osa.
 
 
Messuilla oli kakkuja, kakkuja, kakkuja sekä kakkutarvikkeiden valmistajia. Paljon tuli uusia ideoita mieleen, useita tekniikoita tutuksi ja läjäpäin uutuustuotteita, joita varmaankin pian Confetista saa. Aivan mahtavia juttuja!
 
 
Tapasimme myös Maisie Parrish:in, vanhan tuttumme, joka oli muutama vuosi sitten Suomessa Confetin järjestämällä kurssilla opettajana. Edelleen vanha rouva jaksaa töitä paahtaa.
 
 
Hauskoja Maisien koristeita.
 
 
Debbie Brown
 
 
Karen Davies opasti silikonimuottiensa käyttöä.
 
 
Renshaw:n osasto oli koko ajan kovin ruuhkainen. Lienee sielläkin uudet sokerimassalajitelmat olevan kuumaa tavaraa.
 
 
Pakko oli napata kuva pörröisestä nalle-kakusta. Melko ihana.
 
 
Samoin oli kuvattava upea sokerimassasta valmistettu kenkä-koriste.
 
 
Upea kattokruunu oli tehty sabloonalla kakun pintaa. Arvatkaapa kenellä on nyt tuollainen sabloona???
Messut olivat kyllä mahtava kokemus. Niin yksityisesti kuin työnkin puolesta. Aivan mahtavia kakkuideoita siellä bongasi ja mikään ei voita konkreettista opastusta tuotteiden käytössä.
 
 
Vaikka messuilla vierähti useita tunteja, jäi meillä iltasella aikaa vielä pieneen shoppailuun. Löysimmekin monta kivaa kauppaa. Yksi ihanuus oli vanhanaikainen karkkikauppa. Sieltä löytyi varmaankin monta sataa erilaista karkkia. Ja esillepano oli upea!
 
 
Päivän päätteeksi pääsin toteuttamaan "haaveeni". Menimme niinkin perinteiseen paikkaan syömään kuin pub! Ja sain tilattua fish&chips-annoksen. Pakkohan se oli, on se vaan niin perinteinen brittiruoka. Ei tarvinnut katua, hyvää oli.
 
 
Kaikki hauska loppuu aikanaan ja kyllähän tuo ikäväkin jo puseroon tuli, joten oli mukavaa päästä kotimatkalle tuliaisineen.
 
 
 
Mukaan matkalta tarttui jättimäinen joulupallo brittivärein, erilaisia englantilaisia herkkuja, viinikumeja, erikoisia joulukortteja ja tietenkin messuilta kakkuilutuotteita. Nyt sormet syyhyääkin päästä kokeilemaan uusia opittuja juttuja uusilla välineillä. Onneksi meillä onkin tulevalla viikolla 1v. synttärit tiedossa...


1 kommentti:

  1. No huh, menin iha vihiriäksi katteuvesta, o varmaa ollu mahtava reissu kakkuintoilijalle, tuonne oisin kyllä lähteny enemmä ku mielellää!

    VastaaPoista