torstai 16. elokuuta 2012

Vaniljaboston-pulla



Tuorepulla on niiiin hyvää, sitä vaan tulee leivottua liian harvoin. Inhoan nimittäin taikinan tekoa... Ja mikään kone ei tee niin hyvää taikinaa kuin käsi!

Vaniljainen bostonpulla

reunavuoka (säädettävä halkaisija)

2,5dl maitoa
1 kananmuna
1dl sokeria
1rkl kardemummaa
½tl suolaa
n.20g hiivaa
6-8dl vehnäjauhoja
1-1½dl juoksevaa margariinia

täyte:
1pss vanhanajan vaniljakastiketta

kananmunaa voiteluun

Valmista pullataikina sekoittamalla kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää jauhoja hiljalleen, lisää juokseva margariini ja lopuksi vielä jauhoja. Pullataikinan tulee jäädä mielestäni melko pehmeäksi lähes löysäksi, jotta pullista ei sitten tule kumimaisia koppuroita.
Laita taikina liinan alle kohoamaan vaikkapa mikroon (ovi vaan kiinni, ei mikroa päälle). Anna kohota vajaan tunnin verran.
Kaada taikina kulhosta pöydälle ja vaivaa jauhojen kanssa taikina kädestä irtoavaksi. Kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Valmista vaniljakastike pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vaniljakastike levyn päälle. Rullaa levy kääröksi ja leikkaa siitä 8-10 palasta. Asettele palaset voideltuun reunavuokaan. Jätä palojen välille raot. Voit halutessasi lisätä vaniljakastiketta hiukan rakoihin. Anna pullan kohota vielä liinan alla puolisen tuntia.
Voitele kananmunan keltuaisella ja paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia. Jos pinta alkaa liikaa tummua, peitä pulla foliolla.
Anna jäähtyä ennen reunavuoan poistamista.
Nauti lämpöisenä kylmän maidon kanssa.

1 kommentti: