maanantai 30. heinäkuuta 2012

Kerroskakku kihlajaisiin


Sain pyynnön tehdä kesäkuun lopulla kihlajaisiin kerroskakun. Vaikka olen vuosia kakkuja tehnyt, en ole rohjennut kerroskakun tekoon aiemmin ryhtyä. Nyt hyvien välineiden rohkaisemana suostuin kakun tekoon.
Alunperin kakun piti olla kolmikerroksinen, mutta vieraslukumäärän noustessa päädyimme 4-kerroksiseen sekä vielä yhteen normaaliin "varakakkuun".

Paistoin kakun pohjat 28cm, 24cm, 20cm ja 16cm kakkuvuoissa. Kerroskakkualustoina käytin 25-20-15cm:siä alustoja ja leikattavat kakkupylväät toimivat tukielementteinä loistavasti.
Kakun kokoamisen ohjeet löydät täältä.

Kakuissa oli vadelma-valkosuklaamousset. Pinta on kuorrutettu valkoisella sokerimassalla, jota kuluikin kakkuihin noin 3kg. Pintaan suihkautin runsaasti helmiäisspraytä.


Koristeeksi kakkuun tuli hortensia-kukkia ja kakkujen saumakohtiin tein helminauhaa tämän muotin avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti