sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Futsal-kakku


Tein viime viikolla poikani luokalle Futsal-aiheisen kakun. Opettajat järjestivät hyvin menneen turnauksen kunniaksi lapsille herkkupäivän ja minä päätin tehdä tarjolla kakun.
Koulun futsal-pallo on kuulemma tuon värinen, siksi piti sinistä laittaa palloon.

Kakussa oli täytteenä mansikkamousse. Pinta on kuorrutettu sokerimassalla.
Puolipallon pinta on ensin kuorrutettu ohuella kerroksella sokerimassaa ja siihen päälle liimasin pala palalta fudiksen osat. Viimeistelin tikki-jäljin koristelupyörän avulla, joten lopputuloksesta tuli melko aidon oloinen.
 


maanantai 11. tammikuuta 2016

Pikku Leijonien muffinit


Meillä herkuteltiin loppiaisena tällaisilla sitruuna-lime muffineilla Pikku Leijonien voiton kunniaksi. Koristelin muffinit kaksivärisellä kermavaahdolla sekä kultaisilla nonparelleilla. Hauskaa oli huomata, että nämä nonparellit eivät sulaneet kerman päällä pariin päivään. 

Sitruuna-lime muffinit 12kpl

2 kananmunaa
1,5dl sokeria
1prk sitruuna-lime rahkaa
1dl juoksevaa margariinia
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivonjauhetta
2rkl vaniljasokeria

4dl vispikermaa
0,5dl sokeria
2rkl vaniljasokeria

Sekoita kaikki ainekset keskenään yhteen ja jaa taikina muffinivuokiin muffinipellille. Paista 180 asteessa noin 12-15 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä ennen kuorrutusta.

Vatkaa kerma sokerin kera vaahdoksi. Ota puolet vaahdosta toiseen kulhoon ja värjää se siniseksi. Pursotus on helppoa kaksiosaisen pussin avulla. Lusikoi valkoinen vaahto toiseen puoleen ja sininen toiseen. Laita liitin tyllineen kiinni ja pursota. Koristele nonparellein.