torstai 28. toukokuuta 2015

Itsetehty näkkileipä


Mä inhoan siemeniä! Niitä kuuluu lintujen syödä, ei ihmisten. 
Näin olen ajatellut jo monta vuotta. Enpä erikoisemmin ole siis noita siemeniä ostellut saatikka syönyt siis. Jokunen aika sitten työkaveri oli tuonut töihin itsetehtyä näkkileipää. Se näytti ihan hyvältä vaikka sisälsi kuulemma juuri noita pahaenteisiä siemeniä. Rohkaistuin ja maistoin...

-WOW-

Enpä ole koskaan aiemmin syönyt niin makoisaa siemenleipää. Piti ihan resepti pyytää ja tehdä sitä itse. Voi nam, meillä meni pellillinen yhdessä illassa.
Voin siis lämpöisesti suositella tätä jopa sellaisille, jotka eivät siemenistä välitä.

Gluteeniton näkkileipä
(pellillinen)

2dl maissijauhoja
3/4dl auringonkukansiemeniä
½dl pellavansiemeniä
½dl seesaminsiemeniä
½dl kurpitsansiemeniä
2½dl kiehuvaa vettä
½dl öljyä
sormisuolaa

Laita uuni päälle, 150 astetta kiertoilma.
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää kiehuva vesi sekä öljy ja sekoita taikina kunnolla sekaisin. Kaada taikina sitten leivinpaperin päälle pellille.
Laita muovipussi käteen ja levitä taikina mahdollisimman ohueksi.
(Sen pitäisi peittää miltei koko pelti)
Sirottele sormisuola pintaan. 
Leikkaa taikina sopivan kokoisiksi paloiksi esim. taikinapyörällä. Voit jättää taikinan myös kokonaiseksi, jolloin valmiista näkkileivästä voi murtaa paloja.
Paista uunissa noin tunti.
Anna jäähtyä.

Tämä oli niin hyvää, että päätin tehdä siitä lasten opettajille mukavat purnukat. Olen joskus aikaisemmin antanut mm. muffiniainespurkit, joten nyt saavat tehdä vähän erilaista herkkua.

 

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kokki-kakku


Hugo vietti 8v synttäreitään kokkiteemalla. Toiveissa oli saada musta-valko-oranssi kakku ja kokki-aiheinen. Synttäreillä oli ohjelmanumerona muffinien leivonta, joten siitä se ajatus sitten taas lähti.

Täytteenä kakussa oli appelsiinimousse. Koristeet olivat kukka- ja muotoilumassaa, kakun pinta sokerimassaa.

perjantai 22. toukokuuta 2015

Autot ja Dora kakkua kaksosille


Sain pyynnön tehdä kaksosille 3v synttärikakun. Sankarien lempiasioita olivat mm. Autot ja Seikkailija Dora. Niinpä nuo hahmot päätyivät kakkuunkin.

Kakku on kuorrutettu Renshaw:n sokerimassalla ja koristeet on tehty pääosin kukka- ja muotoilumassoista, jotka toimivatkin loistavasti koristeissa nopean kuivumisensa ansiosta.

Onnittelut vielä Ninnille ja Mirolle!

maanantai 11. toukokuuta 2015

Palomiehelle kakkua


 Sain kunnian tehdä paikalliselle supermiehelle kakun. Teemu on ihan loistava, jaksaa touhuta vaikka ja mitä. Hieno ammattikin mieheltä löytyy. Nyt hänen synttäreitään juhlittiin ja perhe halusi hänet yllättää palomies-aiheisella kakulla.

Piirsin logon syötävälle paperille elintarviketussilla ja leikkasin sitten sen irti. Kuva tarttui sokerimassalla kuorrutetun kakun pintaan elintarvikeliiman avulla kätevästi. Liekit tein simppelisti lehti-muottisetin avulla. Käytin molempia reunoja ja useaa kokoa.


Onnittelut vielä Teemu ja toivottavasti kakku maistui!

perjantai 1. toukokuuta 2015

Kultamitali-kahvit


Pojan säbäjoukkue voitti viime viikonloppuna etelä-Suomen haastajasarjan finaalissa kultaa! Ja peli olikin todellinen trilleri. Vastustaja teki ensimmäisen maalin ja Jesse tasoitti 1-1:een. Kolmanteen erään lähdettiin tuosta tilanteesta. Vastustaja rankaisi nopeasti ja äkkiä oltiin tilanteessa 1-3. 
Siinä vaiheessa toinen poikani kannustusjoukoissa totesi, että no niin nyt ne hävii... Onneksi säbässä voi tapahtua paljonkin yhden minuutin aikana. Ja niin tapahtuikin. Ensin teimme maalin tilanteeseen 2-3 ja viimeisten sekunttien aikana ennen päätössummerin soittoa, valmentajat ottivat maalivahtimme pois ja pelasimme 6:lla kenttäpelaajalla. Tasoitus tuli ruotsalaisten hannuhanhien-tapaan. Todellinen peliaika päättyi siis 3-3.
Jatkoajalla ei päätöstä syntynyt, rankkarikisassa kulta ratkesi ja peli päättyi 5-4 voittoomme!

Ihan mahtava peli, pojat niin ansaitsivat voittonsa ja me vanhemmat sisaruksineen muodostimme kunnon kannustusjoukon. Ääntä ei säästelty.
Mitalikahvit oli siis nautittava perheen kesken. Kakku oli melkoinen pikaversio, mutta ah-niin hyvä kunnon kermakakku.


Onnea Blackbirds 04 kultajoukkue!