maanantai 30. kesäkuuta 2014

Kesämatkailua kotiseudulla Tuusulassa


Kuvasta tulee mieleen jostain syystä Ranskan tai Italian maaseutu, mutta todellisuudessa ollaan etelä-Tuusulassa. Pyöräilemme paljon kesäisin perheen kanssa ja ihan kotikulmiltakin löytyy kauniita ja mielenkiintoisia paikkoja.

Tuusulassa kannattaa käydä tietenkin Rantatiellä, josta löytyy niin suomalaisten taiteilijoiden kuin kirjailijoidenkin pesiä. Lottamuseo on mukava paikka vierailuun ja ihastuttavaa Marin Memories -sisustuskauppaa ei voi ohittaa.

 Krapi sijaitsee Rantatien alkupäässä ja tarjoaa sekä hotellimajoitusta että muutaman hyvän ravintolankin. Kesäisin Krapin ulkoilmateatteri viihdyttää katsojiaan. Me olimme juhannuksena ihailemassa upeaa Krapin kokkoa.



Rantaan käveltiin reippaasti goflkentän läpi, joka tuosta Krapin kupeesta löytyy.

 
Jos historia kiinnostaa, kannattaa poiketa Ilmatorjuntamuseolle.
Metsäntutkimuslaitoksen metsät "vaellus"reitteineen Ruotsinkylän alueella ovat todella upeita ja alueella on kiva nuotiopaikkakin. Näitä suosittelen retkeilijöille.
Nämä kaikki sijaitsevat siis etelä-Tuusulassa.
Jokela ja Kellokoski pohjois-Tuusulassa tarjoavat omat mielenkiintoiset paikkansa.

Tuusulanjärven reunamilla on upeita maisemia jylhistä kalliosta aukeisiin peltoihin. Mieli ja silmä lepää, kun saa katsella rauhaisaa maisemaa. Upeat pallomaiset pajut reunustavat järven poukamia.
Sopivan isoja puita ovatkin mm. kiipeilyyn retkitauolla.

Ja Hyrylän padolta löytyi sorsapesuekin yhtenä päivänä.


Kannattaa siis kesälomalla käyttää päivä tai pari ihan oman kotiseudun tutkimiseen. Se on varmasti hauskaa, koko perheen retkeilyä ja edullistakin. Vielä jos sen pystyy pyöräilemällä tai kävelemällä tekemään, se on liikunnallistakin.

Aurinkoisia kesäpäiviä kaikille! (kyllä niitäkin tulee..)

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Mansikka-sitruuna trifle


Järjestelin vähän keittiön kaappeja ja sieltä löytyi Bottegan Limoncino-sitruunalikööri. Kun vielä jääkaapissa oli mansikoita, syntyi ajatus maukkaasta triflestä. Yhdistelmä on verraton!

Mansikka-sitruuna trifle

10-12 Savoiardi-keksejä
5dl vispikermaa
1prk sitruunarahkaa
0,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
mansikkahilloa
tuoreita mansikoita
Limoncino-likööriä

Vatkaa kerma sokerien kanssa vaahdoksi. Lisää joukkoon sitruunarahka. Kasaa trifle laakeaan astiaan. Laita pohjalle ensin muutama keksi ja sivele niihin likööriä. Vaihtoehtoisesti voit käyttää mehua. Keksejä ei kuitenkaan kannata kostuttaa liikaa. Lisää keksien päälle mansikkahilloa, kermavaahtoseosta ja tuoreita mansikoita. Tee näitä kerroksia vielä 1-2 ja lopuksi pursota kermavaahtoseosta triflen pintaan ja koristele mansikoilla. 
Anna maustua hetken, n.30 minuuttia.
Nauti kauniissa ilmassa kahvin tai mehun kera!

maanantai 16. kesäkuuta 2014

Kaste- ja rippikakut vauhdikkaalle perheelle


Sain kunnian tehdä viime viikonloppuna vauhdikkaan perheen nuorimmalle pojalle ristiäiskakun ja vanhimmalle rippikakun.

Ristiäiskakkuun toivottiin vauva-koristetta, jolla on lippis väärinpäin päässä. Kakussa oli täytteenä appelsiinimousse. Koristeet ja pinta ovat sokerimassaa.


Rippikakkuun toivottiin motocross-teemaa; kypärä ja sopivia värejä. Päädyin musta-oranssiin kerroskakkuun, jossa oli täytteenä mansikkamousse. 

Onnittelut Lennille ja Empulle suurista päivistä! 
Toivottavasti kakut maistuivat ja olivat mieluisia. 

perjantai 13. kesäkuuta 2014

Kerroskakku pienille prinsessoille


Sanni ja Siiri toivoivat yhteisille sukulaissynttäreilleen turkoosin kerroskakun, jossa olisi timantteja. Toiveissa oli myös pinkkejä kukkia ja bling-bling:iä. 

Koristelin kakun alareunat hopeisella timanttinauhalla. Kukat tein kukka- ja muotoilumassasta, jonka värjäsin Rainbow Dustin Progel pinkillä pastavärillä. Kätevä on muuten tuo Progel-tuubi. 
Täytteeksi kakkuun toivottiin mansikkamousse, joten sehän sinne laitettiin.

 

Littlest Pet Shop Zoe Trent-kakku


Ystäväni tytöillä on syntymäpäivät viikonloppuna ja sain tehdä heille kakut. Siiri toivoi kaverisyntymäpäivilleen Littlest Pet Shop-aiheisen kakun. Hahmona piti olla Zoe Trent, joka kuulemma lauleskelee yhtä innostuneesti mikrofoniin kuin Siiri itse. 

Maalasin kuvan vaahtokarkkimassalle pitkästä aikaa Wiltonin pastaväreillä. Kuorrutin kakun pinkillä Renshawn sokerimassalla (maailman paras sokerimassa!) ja täytteeksi tein päärynämoussen.

 

sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Viikonlopun kermakakut


Viikonlopun kermakakut tuottivat taas hiukan pään vaivaa. Tai sitten vaan tuo kerma ei ole minun ystäväni. Keittiössä nousee lämpötila nopeasti kesäpäivänä lähemmäs 30 astetta ja se ei tiedä hyvää kermaa ajatellen... Noh. Makuunhan tuo ulkonäkö ei vaikuta.

Mansikkakakku lähti pienen Miori-tytön syntymäpäiville. Kakussa oli täytteenä mansikkamousse banaanin paloilla.
Ombre-kakut menivät ystäväni pienen Aarni-pojan 1v. synttärijuhliin. Vihreä ombre-kakku sisälsi päärynämoussen ja keltainen ombre-kakku oli appelsiinimoussea täynnä.


Kaunis ilma houkutteli ulkoilemaan ja mikäpäs sen kauniimpi ympäristö kuin Tuusulanjärvi.