sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Siivouspäivä ja kesäkirpputoreja


Eilen lauantaina vietettiin Siivouspäivää järjestyksessä kolmatta kertaa ja se keräsi ympäriinsä ihastuttavia pikkukirppiksiä. Samalle päivälle sattui sopivasti Keski-Uudenmaan Jokamiehen markkinat, jotka myös olivat keränneet paljon myyjiä sekä ostajia.

Kiersimmekin ystäväni Terhin kanssa viikonlopun aikana kuusi kirpputoria ja vielä tänään sunnuntaina Hyrylän Suvimarkkinat.

Jokamiehen markkinoilla oli tosiaan paljon myyjiä ja jo heti aamutuimaan lauantaina oli paikalle saapunut paljon ostajiakin. Itselläni hakusessa oli lähinnä vanhoja astioita ja täytyy kai sitä "silläsilmällä" alkaa katselemaan nukkekoteja, nuken sänkyä ym. kun nuorimmainen kasvaa kovaa vauhtia.
Markkinoilta löysin hauskan Apples-puulaatikon. 

Seuraavaksi matka jatkui Lahelaan, jossa oli kyläkaupan nurmikolle varattu pöytäpaikkoja. Siellä tosin ei ruuhkaa ollut, paikalla oli vain kaksi pöytää.

Sen sijaan Lahelan Päivärinteentien talot olivat järjestäneet pihakirppiksiä omille pihoilleen. Ihanaa, kun tuo perin amerikkalainen tapa rantautuu Suomeenkin. Pihakirppareilta mukaani tarttui puuvillalankakerä (kakkujuttuihin), kahdet perhosensiivet ja pehmoinen My little Pony Jenniliinille.

Viimeinen stoppi lauantaina oli Femmatori, joka kerääkin joka viikonloppu älyttömän määrän ihmisiä penkomaan toisten aarteita.
Sieltä bongasin meriheinästä valmistetut kattausalustat ja kaksi kaunista koristelautasta kuvausrekvisiitaksi.

Tänään sunnuntaina meidän matka jatkui heti aamusesta. Olimme Tikkurilan kirpputorilla ennen 9.00, mutta täytyy myöntää sen olleen pienoinen pettymys. Myyjiä paikalla oli ehkä 10 vaikka paikka oli kuitenkin suuri. Ehkä tuollainen sisäkirppis vetää väkeä sitten talvella.

Sitten auton nokka kohti Espoota, Vermon raviradan parkkipaikkaa, jossa järjestetään kesäsunnuntaisin kirpputori. Tästä vinkkasi toinen ystäväni, joka siellä itse olikin myymässä. Kiitos vaan Henna vinkistä!
Kamera jäi tänään kotiin, joten kuvia en paikasta saanut, mutta täytyy kehua paikkaa todella paljon. Myyjiä oli paikalla paljon ja tavaroilla oli oikeat kirpputori hinnat. Tänään muistimme myös tinkiä, sehän kuuluu olennaisesti kirppisfiilikseen. Ehdottomasti tulen toistekin!
Tänään mukaan lähti kaunis kukkakuvioinen posliinikannu (teemajuhlia varten), kaksi uistinta (miehelle) ja ihastuttava mäntyinen nuken sänky. Siinä on kesäprojektia kerrakseen, koska haluan sen valkoiseksi.

Viimeiseksi vielä piipahdimme Hyrylän Suvimarkkinoilla muurinpohjaletuilla. Puiset kapustat eli puulasta ja -kauha tarttuivat markkinoilta mukaan.

Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli erittäin mukava ja antoisa. Sain muutamia hyviä astioita kuvausrekvisiitaksi ja teemajuhlien koristeeksi sekä kivan kesäprojektin. Kokonaisuudessaan rahaa kului vain 26e.


Parvekepuutarha kasvaa ja kukoistaa. Tämä kuva on edelliseltä viikonlopulta ja nyt nuo perunat ovat kasvaneet jo kymmenisen senttiä lisää. Hmm... uusia pottuja on siis tulossa!

Samoin mansikkasato lupailee hyvää.

 

maanantai 20. toukokuuta 2013

Kesä, kärpäset ja voikukat


Eipä voi muuta kuin hehkuttaa kesän alkamista. En kyllä ole yhtään talvi-ihminen vaikka lunta saakin olla joulun aikaan. Sen sijaan aurinko, kesä ja lämpö ovat minun mieleeni.

Kesässä parasta ovat tosiaan tuo lämpö ja aurinko, mutta luonnon vihreys, meren sinisyys, lempeä iltatuuli ja kotimaiset mansikat saavat kesäfiiliksen taivaisiin.

Meheviä mansikoita odotellessa on tyydyttävä ulkomaisiin ja meneväthän ne paremman puutteessa. Mansikat kun harvoin ovat pahoja.


Tällaisia pikakakkuja on mukava tehdä milloin ja missä vain. Tarvitsee vain valmiin kakkupohjan, kermaa ja mansikoita. Hyvää!


Tuomet ja erilaiset koristepuut ovat täydessä kukassa ja niiden tuoksu on huumaava. Selkeä kesän merkki sekin.

Kuten myös jäätelökojut katukuvassa.


Jäätelökesä pitää sisällään perinteisiä makuja vaniljasta mansikkaan ja muutamia uutuuksiakin on maistettava kuten tämä Valion Fazerina -mums!


Nautitaan täysin siemauksin lyhyestä, mutta kauniista kesästämme!

perjantai 17. toukokuuta 2013

Maailman paras raparperipiirakka!





Maailman paras raparperipiirakka (minun makuuni)

4dl piimää
3dl sokeria
2dl juoksevaa margariinia
6,5dl vehnäjauhoja
1rkl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
2tl kardemummaa

päälle:
8-10 raparperin vartta pilkottuna
1,5dl sokeria
2tl kardemummaa

Leikkaa pestyt raparperin varret pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Lisää niiden joukkoon sokeri ja kardemumma. Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään tasaiseksi. Kaada pellille leivinpaperin päälle. Kaada raparperipalojen joukkoon tullut neste pois ja ripottele palat taikinan päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 20-30 minuuttia. Anna hiukan jäähtyä, nauti joko pelkästään tai vaniljakastikkeen kera.


Onneksi raparperikausi on aluillaan ja tästä herkusta saadaan nauttia vielä pitkään!

maanantai 13. toukokuuta 2013

Flamingobileet a´la Confetti


Viime viikonloppuna vietimme Confetin Flamingo/Miami-bileitä ja mikä parasta ilma suosi upeasti terassijuhliamme. Terhin kanssa koristelimme heidän terassinsa teeman mukaisesti ja saimme viritettyä kaiteen reunalle tv:nkin kisastudiota varten. Tosin peli meni hiukan ohi, Suomi voitti joo.

Tässä on kuvakokoelma illan tarjoiluista, koristeluista ja fiiliksestä.


Flamingo-menuun kuului:

hampurilaiset lisukkeineen
friteratut mozzarellatikut, sipulirenkaat sekä jalapenopoppersit
ceasar-salaatti, viherversiona
naksuja, pähkinöitä

jälkiruokapöydästä löytyi
tuoreita mansikoita
vesimelonia
tuoreananasta
ja nameja

Kattaustarvikkeet ja osa rekvisiitasta löytyy tämän linkin takaa. Ja lisää fiiliksistä voi lukea myös Terhin blogista.

Erittäin hauska ilta oli, joten kiitos Terhille ja Petelle sekä kaikille mukana olleille. Seuraavia bileitä odotellessa...

Ti-Ri vauva ja tutit


Sain pyynnön tehdä kakun Sonja-tytön 4v. syntymäpäiville. Toiveena oli saada Ti-Ti Nalle -aiheinen kakku, jossa olisi jotenkin yhdistetty Haribo tuttikarkit ja täytteenä lakumousse. Tarkennettuna vielä toiveissa oli Ti-Ri vauva.

En lähtenyt täytteisiin karkkeja sotkemaan vaan päätin käyttää niitä lähinnä koristeluun. Ti-Ri vauvan piirsin sokerimassalle, väritin tomuvärein ja leikkasin irti. Kakussa oli täytteenä Kick-patukoista valmistettu lakutäyte, jota en aiemmin olekaan tehnyt. Lakutäyte oli kuitenkin ihan hyvänmakuinen, joten voisin sitä toistekin tehdä.

Paljon Onnea Sonjalle!

sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äitienpäivä 2013!


Aurinkoista äitienpäivää kaikille, erityisesti omalle äidilleni!

Meillä vietetään tämä äitienpäivä rennosti oleskellen, nauttien yhdessä olosta ja kauniista ilmasta. Ruuan ja juoman hoitaa pöytään mies, mikä tosin ei järisyttävästi arjesta poikkea. 

Olen taas palannut hiekkalaatikko-äidin rooliin ja tässä on esikoiseni taidon näyte. Kyseessä on kuulemma Banoffee..


perjantai 10. toukokuuta 2013

Parvekepuutarha


Meillä on aina kasvatettu parvekkeella jotakin syötävää ja niin kasvaa tänäkin kesänä. Löysin hauskoja ideoita yrttipuutarhan toteuttamiseksi. Taidan toteuttaa tuon ensimmäisen, nuo sinkkisaavit päällekkäin. Se ei kovin paljoa tilaa vaadi ja luulen tuon toimivan hyvin. Yrteksi ajattelin valita basilikaa, oreganoa, persiljaa, sitruunamelissan, ruohosipulin ja salaatti sopii myös tuohon settiin.

Tänä kesänä yritämme kasvattaa perunoitakin. Ostin ison saavin, paljon multaa ja perunatkin ovat itämässä. Kohta ne pitääkin istuttaa, jotta saataisiin juhannukseksi oman maan, uusia perunoita.
 

Hyvä idätysalusta on kananmunakenno. Siellä ne pienet idut jo näkyvät.

Perinteiseen tapaan iso amppelitomaatti kuuluu parvekepuutarhaamme, se onkin jo tilattu. Myös paprika/chili on tarkoituksena kasvattaa. Lapset haluavat myös mansikan, joten tottahan sellainen on sitten hankittava. 
Hiukan eksoottisempiakin vaihtoehtoja olen miettinyt kuten maissi, vesimeloni tai kurpitsat. Parvekkeemme on niin kuuma, että siellä menestyy kaikki kunhan saavat tarpeeksi vettä.

Raparperiä en parvekkeelle saa, mutta onneksi sitä kasvaa iso puska äitini pihalla. Sieltä sitä kesän herkkua on jo kasvamassa.


Nyt vain siis hihat heilumaan ja puutarhaa perustamaan.

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Masukakku


Sain viimeinkin mahdollisuuden tehdä tällaisen hauskan masukakun. Ystäväni jää tänään äitiyslomalle ja halusi viedä masukakun työkavereilleen. Ihanaa, kun vauvoja tulee..mahtanee olla tiedossa siis ristiäiskakkukin kesemmällä....?

Masukakussa oli täytteenä mansikkamousse ja appelsiinimousse. Vatsaosion paistoin pallo-kakkuvuoassa ja rintaosiot kokosin levykakusta pieniin kulhoihin.

Appelsiinimousse

täyte:
4dl vispikermaa
200g appelsiinituorejuustoa
1dl sokeria
  3 liivatetta
tilkka appelsiinimehua
 

Mansikkamousse

täyte:
4dl vispikermaa
2dl mansikkasurvosta (pakastemansikoista)
1,5dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
4 liivatetta
tilkka mansikan mehua
 
 
Kuorrutin kakun sokerimassalla, ihon sävyllä ja turkoosilla. Kyllä heti huomasi etten ole muutamiin viikkoihin sokerimassaa käsitellyt, sen verran ryppyjä sain aikaiseksi. Ja ehkä pitkät kynnet eivät ihan sovellu massan käsittelyyn..
 
Ihan hauska kakusta kuitenkin mielestäni tuli ja ystäväni siitä tuntui pitävän. Toivottavasti maistuu kaikille ja erittäin rentouttavaa äitiyslomaa Ansku!

lauantai 4. toukokuuta 2013

Kesän ensimmäinen mansikkakakku!


Ihana toukokuu ja kesä. Kyllähän toukokuuta voi jo kutsua kesäkuukaudeksi. Siispä sen kunniaksi oli tehtävä tämän kesän ensimmäinen mansikkakakku. Viis siitä, että mansikat eivät olleet vielä kotimaisia. Tämä kyllä maistui kahvin kera aurinkoisella parvekkeella.

Pikainen mansikkakakku

valmis kakkupohja
mansikkamehua
 
4dl vispikermaa
2dl raparperimansikkarahkaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria
mansikkahilloa
tuoreita mansikoita

Vatkaa kerma vaahdoksi sokerien kanssa. Sekoita joukkoon rahka. Kostuta kakkupohja ja levitä mansikkahilloa sekä kermavaahtoa kerroksittain. Koristele lopuksi tuoreilla mansikoilla. Nauti hyvässä seurassa kauniissa ilmassa!