lauantai 27. huhtikuuta 2013

Popcorn-namut ja kesäisiä merkkejä


Tarhassa pidettiin viime viikolla pihatapahtuma, jonne minun piti alunperin tehdä myyntiin riisimuronamuja. Mieli kuitenkin muuttui ja teinkin popcorn-namuja Sinin ohjeen mukaan. Ovelia olivat maultaan.
 

Upea ilta houkutteli pienelle kävelylle Tuusulanjärven rannalle. Jäät ovat jo aikaa sitten lähteneet ja kohta alkaa maisema vihertämään.
 

Paparazzi autossaan.
 

Vihreydestä todisteet; valkovuokot. Selkeästi äitienpäiväkin lähestyy..

tiistai 23. huhtikuuta 2013

Ystäväni Babyshowerit


Ystävälleni järjestettiin babyshowerit viime sunnuntaina ja yllätysjuhlat onnistuivat hienosti. Olimme sopineet, että jokainen tuo jotain pientä tarjolle. Minä tein kakun ja toin kattaustarvikkeet. Näin ollen kenenkään ei tarvinnut alkaa tiskailemaan juhlien lopuksi. Koska vauvan sukupuoli on tiedossa, kattausteema valikoitui helposti.

 Tarjolla meillä oli

- kasvispiirakkaa
-broilerpiirakkaa
-vihersalaattia
 -suklaamuffineja
-kakkua

Ruusukakku n.15hlöä

5 kananmunan kakkupohja

kostutukseen:
appelsiinimehua tai -limua

täyte:
4dl vispikermaa
300g appelsiinituorejuustoa
1,5dl sokeria
4 liivatetta
tilkka appelsiinimehua

koristeluun:
4dl vispikermaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria

Valmista kakkupohja muutamaa päivää ennen täyttöä ja täytä kakku juhlia edeltävänä iltana, jotta se saa maustua seuraavaan päivään.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Valmista täyte vatkaamalla kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sekoita kermavaahtoon appelsiinituorejuusto ja leivonta-aromi. Voit halutessasi lisätä myös appelsiinikuoriraastetta. Pese silloin appelsiinin pinta todella hyvin. Sulata pehmenneet liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa appelsiinimehua ja kaada seos ohuene nauhana kermaseokseen. Sekoita tasaiseksi ja täytä kakku.

Korstelua varten tarvitset ison tähtityllan, Wiltonin 1M on hyvä. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerien kanssa ja värjää vaahto pastavärillä. 
Levitä ensin palettiveitsellä tasainen kerros kakun päälle kermaa, jotta kakun pinta peittyy kokonaan. Pursota sen jälkeen ruusukkeita vieri viereen, jotta ne peittävät koko kakun.


Herkullisia ja kauniita oli suklaamuffinitkin. Piirakoista en kuvia ehtinyt nappaamaankaan. Minulla oli nimittäin tuo taapero juhlissa mukana (jottei vaan totuus unohtuisi..) ja siinä ei paljon ylimääräistä ehtinyt tekemään.

Ohjelmanumeroina meillä oli vauvakuvien tunnistus ja vaipanvaihtokisa. Kyllä siinä oli taaperolla ihmettelemistä miksi aikuiset naiset haluavat niin kovasti leikkiä nukella. Minun aika olikin heikoin, koska meitä oli kaksi vaihtamassa nukelle vaippaa :)


Iloiset ja yllätykselliset juhlat sujuivat kivasti, kiitos siitä kaikille osallistujille ja tsemppiä viimeisiin odotushetkiin Anskulle! Kohta se poikatrio on täysi...

torstai 18. huhtikuuta 2013

Kevättä ja kukkia


Kesä on selvästi tulossa, sen kertoo laulavat vesilammikot ja muuttolintuparvet. Parvekekin oli aika siivota ja kevätkukkaset saivat väistyä. Alkukesän kukkaset houkuttelivatkin tänään Pirilän Kukkataloon, joka pursusi kauniita ideoita kukkien laittoon.
 
 
Heti ovella vastaanottivat upeat hortensiat. 
 
 
Hortensioissa oli aivan uusi tummanvioletti väri (kuva ei ehkä ole ihan todenmukainen). Todella upea ja erikoinen. Tällainen melkeinpä täytyy saada...
 
 
Myös erilaiset ruukut, alustat, häkit ja muut koriste-esineet löytyivät sisääntulon läheltä. 


Mahtava valikoima erilaisia yrttejä ja kasvisten alkuja houkutteli tuoksuillaan. Valikoimasta löytyi niin basilika, oregano, sitruunamelissa, persilja, chilipaprika kuin tomaattikin.


Kesäkukkien värikirjo oli mahtava. Tosin vielä ei voinut kuin ihailla kauniita pelargoneja. Ne eivät kestä viileyttä kovinkaan hyvin, kuulemma.
 
 
Kukkatalosta löytyi ulkokukkien lisäksi paljon viherkasveja ja hyvä valikoima leikkokukkia. Niiden joukosta bongasinkin tällaisen ihanuuden. Kuka arvaa mikä kukka on kyseessä?
 
 
Mukaan tarttui Kukkatalosta muurinkello, kaunokainen, ruukkuruusuja, orvokkiamppeli sekä pikkuorvokkeja. Käväisin myös Kodin Terrassa ja sieltä löytyi aivan supersuloisia lemmikkejä. Niitähän oli pakko saada!
Tässä komea kokoelma parvekkeen kaunokaisista.


 

lauantai 13. huhtikuuta 2013

Tuusulan Rantatien aarteita


Kävimme tänään, geokätkön houkuttelemina, Tuusulan Rantatien maisemissa. Tarkemmin sanottuna Lottamuseossa. Olemme käyneet usein ennenkin museolla ja aina se vaan on yhtä houkutteleva ja täynnä historiaa.
Kun uusi kätkö löytyi, siirryimme kanttiinin puolelle, josta päätyi lautaselle tuoreet korvapuusti ja munkki virvokkeineen.


Kanttiinista saa mukaansa aivan ihanan vanhanaikaisen kanttiiniostokortin, johon ostoista leimoja keräämällä saa sitten aikanaan ilmaiset kahvit. Pieni, mutta hauska juttu ja niin maisemaansa sopiva.


Lottamuseon jälkeen suuntasimme Rantatien ihastuttavaan sisustuspuotiin, joka sijaitsee vanhassa navetassa; Marin Memories.
Olen aiemminkin puodissa käynyt ja aina sen tunnelma valtaa mukaansa. Kauniit puitteet on osattu hyödyntää upeasti ja huumaava joskaan ei liian voimakas tuoksu tervehtii tulijaansa heti ovella.
Puoti on täynnä pieniä ja isoja, uusia ja uusvanhoja tuotteita ja värimaailmaa löytyy hempeästä sähäkkään. Tuotteet ovat kauniisti esillä eikä niitä ole hinnoiteltu pilattu kuten useat muut sisustuskaupat ovat tehneet. 
Suosittelen käymään pidemmältäkin.

Tällä kertaa itselle tarttui mukaan nämä ihanuudet.

 

torstai 11. huhtikuuta 2013

Tomaattinen salamipiiras


Tomaattinen salamipiiras

100g voita
2dl vehnäjauhoja
2rkl vettä

100g salamisiivuja
1 salottisipuli
ruohosipulia
minitomaatteja
2dl ruokakermaa
1,5dl juustoraastetta
2 kananmunaa
mustapippuria
paprikajauhetta

Sekoita voi ja vehnäjauhot muruksi, lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele 24cm vuoan pohjalle ja reunoilla. Täytä salamisiivuilla ja sipulisilpulla. Sekoita keskenään kerma, juustoraaste, munat ja mausteet. Kaada täytteiden päälle. Asettele viimeiseksi halkaistut minitomaatit piiraan päälle.
Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.