maanantai 25. helmikuuta 2013

Sea, Sand & Sun -sisustukseen

Kevään edetessä ja kesän lähestyessä minut valtaa hyvin nopeasti ns.turkoosikausi, joka sitten näkyy niin kodin sisustuksessa kuin pukeutumisessakin. 
Olen aina rakastanut vihreää väriä ja nyt jo muutamien vuosien aikana turkoosista on tullut uusi lempivärini. Se on niin ihanan raikas ja energinen väri!

Kodin sisustukseen onkin jo hankittu Askosta tuo kaunis lyhty ja beiget tähti-tyynyliinat. Seuraavaksi hankintalistalla on turkoosi nukkamatto ja turkoosit tyynynpäälliset. Molempia koristaa hauskat tähdet ja nekin ovat Askon valikoimassa (tähtityynyn kuva on Gant:n mallistoa).

Kattauksia ajatellen hankintalistalla on turkoosi kaitaliina ja/tai pöytäliina. Kummastakaan en ole vielä mieleistä löytänyt. Astiat sen sijaan ovat jo kaapissa; Teema-lautaset, mariskoolit ja Sagaformin majakkakannu. Tuota turkoosia kaadinta hiukan vielä pohdin...kaunishan se olisi...

Hiekkaa ja simpukoita uskon löytäväni muualtakin kuin myytävästä purkista. Melkoinen on myyntiartikkeli? 
Ja Beach-kylttikin löytyy jo kaapista. Se tuli eräästä sisustuskaupasta hankittua viime keväänä. 


Nyt vain aurinkoisia päiviä lisää, jotta pääsee innokkaana siivoamaan kotia kevätkuntoon ikkunanpesuista lähtien.

Sitä odotellessa täytyy varmaan leipoa tähän fiilikseen sopivia muffineja.

 
 

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Kirsikkainen suklaakääretorttu


Kirsikkainen suklaakääretorttu

4 kananmunaa
1½dl sokeria
1½dl vehnäjauhoja
½dl perunajauhoja
3rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta

täyte:
2dl vispikermaa

Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää varovasti käännellen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina pellille leivinpaperille ja paista 225 asteessa noin 7-9 minuuttia.
Kumoa torttulevy samantien uunista otettua toiselle leivinpaperille, jolle olet ripotellut sokeria. Anna levyn jäähtyä täytteen teon ajan.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita puolet hyydykejauheesta ½dl:n vettä ja kaada seos kermavaahtoon. Levitä kirsikkakerma tortun päälle, kääri levy rullalle ja laita jääkaappiin maustumaan noin 30 minuutiksi.

Sulata halutessasi tummaa suklaata ja koristele sillä kääretorttu. Lisää vaaleita, sokerimassasta tehtyjä kukkia (kirsikankukkia) myös koristeeksi.

 
 Keväisin nuo kirsikankukat todella inspiroivat leivonnassa ja olisipa joskus upeaa päästä Japaniin keväästä, jolloin siellä kirsikkapuut ovat täydessä kukassa. Melko upeita maisemia nämä ovat. 
Toistaiseksi täytyy fiilistellä Viherpajan japanilaisessa puutarhassa.

Alkoipa se aurinko lopulta paistaa eteläisessäkin Suomessa, joten nyt on viikonlopun aikana lämpöisestä mollukasta nautiskeltukin. Ulkoiltu ollaan urakalla ja pajunkissat sekä koivunoksat ovat maljakossa odottamassa pääsiäistä.


Olipa ne pupujussitkin lähteneet liikkeelle...


 
 

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Kevättä kotona ja lego-kakku


Kävin Kukkatalossa ihailemassa kauniita ja jo kovin keväisiä kukkia. Narsisseja, helmililjoja, pelliksiä ym. oli pöydät täynnä. Eihän sitä voinut olla repsahtamatta keväisiin kukkiin ja mukaan kotiin lähti kaunis sinkkinen, kolmen ruukun teline helmililjoineen, parvekkeellinen narsisseja sekä kauniita ruusuja maljakkoon.

Prismasta bongasin kirsikanoksia, jotka ovat viittä vaille valmiina kukkimaan. Enpä ole aiemmin moisiin törmännyt. Aivan ihastuttavia!

Talvilomaa olemme viettäneet mm. ulkoillen. Tänään kävimme Talmassa ja pojat innostuivat laskemaan rinnettä isoilla renkailla. Hauskalta meno vaikuttikin.

 
Illalla vietimme lähes extempore-meiningillä Jessen sukulaissynttärit, jotka peruuntuivat parisen viikkoa sitten. Tein nopeasti laskiaispullia sekä lego-kakun, josta en parempaa kuvaa edes ehtinyt ottamaan. 
Lego-kakku oli ihanan suklainen ja täytteenä mansikkamoussea terästettynä mansikkahillolla, Jessen toive.


Nyt on saatu 9v.synttärit juhlittua lähes kokonaan...

lauantai 16. helmikuuta 2013

My name is Bond, James Bond


Olemme mieheni kanssa aina olleet Bond-faneja ja katsoneet kaikki leffat useaan kertaan. Ja aina nousee esiin se ikuinen Bond-fanien kysymys on: 
kuka on se oikea James Bond?
Itse olen alkanut leffoja katsomaan, kun Roger Moore komeili Bondina. Sean Connery on kuitenkin aivan mahtavan karismaattinen, eikä hullummalta tuntunut Timothy Dalton tai Pierce Brosnankaan. Daniel Craig on erilainen muttei huono Bond hänkään. Hmmm...vaikeaa päättää. 
Kuka sinusta on oikea Bond?

Nyt ilmestyi perjantaina uusin Bond, Skyfall. Se oli pakko tietenkin hankkia ja katsoa, ensimmäistä kertaa! Mahtava elokuva!! Bond palasi sille tasolle, jolle kuuluukin. Ei liikaa ultramoderneja aseita eikä liian yrmeää ilmettä/olemusta vaan sopivasti huumoria ja pilkettä silmäkulmassa sekä vanhanajan räiskettä. Ei tätä suotta kehuta ehkä kaikkien aikojen parhaimmaksi Bond-elokuvaksi.

Näistä kaikista Bond-fiilisten lopputuloksena syntyi mehevät suklaamuffinit, jotka saivat komeat suklaiset aseet koristeikseen. Tein suklaat jääpalamuotilla. Se toimi todella hyvin.


Suklaamuffinit 12kpl

200g voita
200g sokeria
2tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
4½dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1½dl maitoa
150g tummaa suklaata (talous)

koristelu:
4dl vispikermaa
½dl sokeria

n.150g taloussuklaata 

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Rouhi suklaa karkeaksi ja lisää se lopuksi taikinaan. Jaa 12 paperiseen muffinivuokaan ja paista 180 astetta 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen koristelua.

Valmista suklaa-aseet edellisenä päivänä. Sulata suklaa varovasti mikrossa ja kaada jääpalamuottiin. Pyyhi varovaisesti ylimääräiset pois. Laita jähmettymään jääkaappiin yön yli.

Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Pursota reikätyllalla iso kieppi kermavaahtoa muffinien päälle ja aseta suklaa-ase koristeeksi.


Täyttä suklaata! 

perjantai 15. helmikuuta 2013

Banaanikinuskikakku


Kevät on nurkan takana ja mieli halajaa jo kaikkea keltaista ja vihreää..ja kotimaisia mansikoita (mistä taas lienee tällainen himo?)

Kakun tein ihan pelkästään halusta päästä kokeilemaan tuota pursotusta ja yllätyksekseni se ei ollutkaan kovin monimutkaista, hidasta kylläkin. Eli en siis suosittele tekemään tätä kesähelteillä. Sen verran kauan kakun täytyy pöydällä olla. Nyt se onnistui hyvin keittiön ikkunan auki ollessa.

Kivan näköinen pursotus tästä tosiaan tuli ja antaa vaihtelua ainaiseen tähtitylla-pursotteluun, jota harrastelen. Toki pidän enemmän massakakkujen tekemisestä kuin kermakakkujen. Mutta kermakakut taas maistuvat paremmalta kuin massakakut.. eli ota tuosta nyt selvää.

Tarkemmat ohjeet pursotuksesta ja resepti löytyy täältä

Mukavaa talvilomaa meille kaikille eteläläisille!

 

torstai 14. helmikuuta 2013

ROK Clothing, edullisia lastenvaatteita


Nyt täytyy ihan täällä blogissa mainita upeasta liikkeestä. 
Kyseessä on ROK Clothing, joka sijaitsee Tuusulassa Sulan alueella.
He tuovat maahan Jenkeistä käytettyjä lastenvaatteita ja myyvät niitä todella edullisesti. Kaikki vaatteet ovat erittäin hyvälaatuisia, jotkin jopa ihan uusia käyttämättömiä.

Olen ostanut sieltä niin pojille kuin nyt pikku prinsessallemmekin paljon vaatteita. Pojille on löytynyt lähinnä kesäisiä vaatteita shortseista huppareihin. Tytöille siellä on mielestäni hiukan suurempi valikoima ja ennen kaikkea vaatteet ovat uniikkeja kappaleita. Niitä ei ole jokaisella kuten lindexh&mkappahl-mekkosia on.

Liikkeen pitäjä on aina ihastuttavan iloinen ja ystävällinen sekä avulias. Varsinkin ensikertalaisille voi koot olla yllätyksellisiä, koska vaatteet Jenkeissä on merkitty lähinnä iän ei koon perusteella. Ja nekin merkinnät ovat meillä vähän suuntaa antavia. Mutta minä olen joka kerta osannut ostaa oikean kokoiset vaatteet lapsukaisille.

Aukioloajat ovat erittäin joustavat ja sovittavissa. Suosittelen käymään pidemmältäkin. Varmasti teette löytöjä!

(kuten minäkin taas tein...kuva yllä)

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Geisha-muffinit


Joulupukki toi viime vuonna muutaman konvehtirasian, jotka vielä lojuvat hyllyllä. Yksi saaduista konvehdeista oli Geisha collection. Heti sain mieleeni kuvan geisha-muffineista, joten eipä kun leipomaan.

 Törmäsin myös kaupassa uuteen suklaamuffinimix:in, jota oli kokeiltava. En yleensä käytä mitään valmisjauheita, mutta Kungsörenin suklaakakkuseoksesta tekee kyllä mielettömän hyvän suklaakakun. En ole missään parempaa syönyt, joten siksi uskalsin saman valmistajan uutuuden mukaani napata.

  
Valmistin taikinan ohjeen mukaan ja annostelin vuokien pohjalle vähän taikinaa, geishakonvehdin ja peitin taas taikinalla.

 
Paketista löytyi vielä kuorrutejauhe, joka ei kylläkään ihan ollut mun juttu. Mutta syötävää kylläkin. Muffinit sen sijaan olivat aivan uskomattoman herkullisia. En kyllä enää itse tee suklaamuffineita. Ne eivät millään reseptillä yllä tälle tasolla.


Suosittelen -mums!


lauantai 9. helmikuuta 2013

Angry Birds Space -synttärit


Tänään vietimme esikoiseni 9v. syntymäpäiviä. Kavereita oli kutsuttu liikunnallisiin synttäreihin reilut 20 ja lähes kaikki mukaan pääsivätkin. Viime vuonna teemana oli Angry Birds ja samat linnut pääsivät juhlien keskipisteeksi tänäkin vuonna. Tällä kertaa Birds:it seikkailivat avaruudessa.


Kakussa oli täytteenä mansikkamousse mansikkasuklaarouheella höystettynä. Pinnan kuorrutin sokerimassalla, samoin kaikki koristeet ovat sokerimassasta tehty. 


Lopuksi ripottelin syötäviä hopeisia tähtiä avaruuden pinnalle.

Kyllä on parisenkymmentä poikaa melkoisen vauhdikkaita. Hyvä, että juhlat olivat suuressa liikuntahallissa. Sinne mahtui niin ääntä kuin liikettäkin.

Kakun lisäksi tarjolla oli erilaisia naksuja, keksejä ja tietenkin teemaan sopivia nameja sekä limua. Upeasti poikajoukko kajautti ilmoille onnittelulaulun ja sankarikin sai kynttilät puhallettua sammuksiin.
Kaiken kaikkiaan pojat olivat tyytyväisiäja väsyneitä ja niin oli äitikin. Nyt on onneksi taas puolisen vuotta hengähdystaukoa ennen seuraavia kaverisynttäreitä..

Onnea vielä äidin murulle!

sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Laskiaispullia ja haavematkailua


Laskiaisena on aina herkuteltava reippaan ulkoilun jälkeen kuumalla kahvilla tai kaakaolla ja makoisilla laskiaispullilla. Parhaimmilta nuo edellä mainitut herkut maistuvat ulkona ja usein ne on mussutettukin retkeilyn merkeissä.

Laskiaispullat on helppo tehdä peruspikkupullista itse tai sitten tuunata kaupan pakastealtaan pullapussista paistetut pullat. Kumpikin käy, herkut häviävät nopeasti.
Meillä pullan väliin kuuluu ehdottomasti mansikkahilloa ja kermavaahtoa, ei missään nimessä mitään muuta. Ei ainakaan marsipaania. Makuasioita tietenkin...

Paljon olemme taas ulkoilleet ja ihailleet Suomen kaunista luontoa talvellakin. Tässä kaunis polku metsän läpi, jonka varrelta löytyi...mikäpäs muukaan kuin kätkönen.

Nämä seuraavat kuvat voisivat olla vaikka tulevalta lomamatkaltani Seychellien sekä Bora Boran saarilta... Lähinnä kyseessä on siis sellainen haavematka. Kyllä se silmä vaan lepää kauniissa ja rauhallisissa maisemissa. Voin melkein haistaa meren suolaisen tuoksun ja kuulla palmunlehvien huminan kevyessä tuulessa.

Taas iski sitten se kaukokaipuu kevättalvella...
some day, my friends, some day!